BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kemal Derviş evli mi, eşi Catherine Derviş kimdir? Kemal Derviş çocukları kaç tane?

Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 74 yaşında hayatını kaybetti. Bu haberin ardından bir dönem siyasetin renkli simalarından olan Kemal Derviş'in hayatı da merak konusu oldu. Uzun yıllar ABD'de yaşayan Kemal Derviş İstanbul doğumlu. Catherine Derviş ile evli olan Kemal Derviş'in bu evlilikten Erol ve Erdal adında iki tane oğlu var.

Abone ol

Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 74 yaşında hayatını kaybetti. Bu üzücü haberin ardından siyasetin renkli simalarından biri olan Kemal Derviş'in hayatı merak konusu oldu. Uzun süredir ABD'de yaşayan Kemal Derviş'in ölüm sebebi ne henüz bilinmiyor, açıklama gelmedi.  Catherine Derviş ile evli olan Kemal Derviş'in bu evlilikten Erol Derviş, Erdal Derviş adında iki çocuğu vardır. Peki Kemal Derviş neden öldü, hastalığı neydi?

Kemal Derviş kimdir?

Kemal Derviş 1949 yılında doğdu. İngiltere’de ekonomi alanında dünyanın sayılı üniversitelerinden olan London School of Economics’den mezun olduktan sonra ABD’nin dünyaca ünlü Princeton Üniversitesi’nde de yüksek lisans ve doktorasını yaptı. Bülent Ecevit’in 1973-1976 yıllarında ekonomi ve uluslararası ilişkilerden sorumlu danışmanlığını yaptı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi’nin yanı sıra Princeton Üniversitesi’nde ekonomi ve uluslararası ilişkiler alanında öğretim üyeliği görevinde bulunan Derviş, Dünya Bankası’na 1978 yılında katıldı.

Dünya Bankası Araştırma Servisi’nde göreve başladı. 1982 yılında Dünya Bankası’nda Küresel Endüstri Departmanı, Endüstriyel Strateji ve Politikası için Bölüm Başkanlığı görevine getirildi. Bu görevi 1986 yılına kadar sürdürdü.

Aynı yıl Dünya Bankası’nın Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nden sorumlu baş ekonomistliği görevine atandı. Orta Avrupa Departmanı’nda, 1987 yılından 1991 yılına kadar, direktör olarak görev yaptı.

Daha sonra Kuzey Afrika Departmanlığı’nda direktör olarak görev aldı. Dünya Bankası’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölümü’nden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Derviş, Mart 2001 – Kasım 2002 döneminde Ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev yaptı.