BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Kayserispor tur atladı

Kayserispor 0-0'ın rövanşında güldü. Gençlerbirliği Oftaş'ı yenerek kupada tur atlayan ikinci takım oldu.

Abone ol Kayserispor Gençlerbirliği Oftaş Spor'u 2-0 yenerek Fortis Türkiye kupasında yarı finale yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmaya Kayserisporlu futbolcular başladı... İki takıma da başarılar diliyoruz...

Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde ilk maçta Başkent'te 0-0'lık eşitlik vardı.

2. dakika. Kayserispor maça rakip yarı sahada baskıyla başladı. Oftaş yarı sahasından çıkmakta zorlanıyor.

Maçtaki ilk etkili atak Kayseri'den geldi. Rakip ceza sahası önünde topla buluşan Gökhan Ünal köşeye plase bir vuruş denedi. Yan direği sıyıran meşin yuvarlak auta çıktı.

5. dakika. Oftaş rakip yarı sahasının ortalarından serbest vuruş kazandı. Sol kanattan atışı Bülent kullandı. Kayseri savunması bu ortada topu karşıladı. Kayseri karşı atağı başladı. Sol kanattan Cangele topu rakip sahaya taşıdı.

6. dakika. Sol kanattan Kayseri rakip kaleye etkili indi. Ceza sahası içinde topla buluşan Gökhan Ünal boş durumdaki Cangele'ye pasını çıkartmak istedi. Oftaş savunması son anda araya girerek topu kesti.

9. dakika. Kayseri atağında sağ kanattan savunmanın arkasına atılan pasa Gökhan Ünal hareketlendi. Bu futbolcunun önündeki topa Oftaş savunmasında son anda İlhan ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

Kayseri'nin Mehmet Topuz'la kullandığı köşe vuruşundan sonuç gelmedi.

10. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik sürüyor. Oftaş bu dakikada sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına inen ortada İvankov boşa çıktı. Altıpas üzerinden boşta kalan topa İbrahim kafayı vurdu. Kayseri savunması bu topu uzaklaştırmayı bildi.

12. dakika. Kayserispor atağında sol kanatta topla buluşan Mehmet Topuz, Olgay'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Ceza sahsaının çarprazından kazanılan serbest vuruşu yine bu futbolcu kullandı. Topuz'un yerden sert vuruşu yakın direğin yanından auta çıktı.

14. dakika. Kayserispor sol kanattan hızlı bir atak geliştirdi. Cangele'nin pasıyla ceza sahasına giren Gökhan Ünal rakibinden kurtulduğu anda yerde kaldı. Hakem Kayserili futbolcunun penaltı kararı beklediği anda  devam kararı verdi.

18. dakika. Kayseri atağında sol kanattan Oftaş ceza sahasına topla giren Mehmet Topuz yerde kaldı. Hakem bu pozisyon içinde devam dedi.

20. dakika. Karşılaşmada golsüz eşitlik devam ediyor. Tempo vasatı aşmış değil. Kayseri'nin gol için ataklarına Oftaş'ta hızlı ataklarla karşılık verme çabasında.

21. dakika. Oftaş sol kanattan serbest vuruş kullandı. Kale sahasına inen topa Giray iyi yükselip kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak ters taraftan direğin yanından auta çıktı.

23. dakika. Kayseri sol kanattan savunmasından uzun topla çıktı. Ceza sahası önünde Gökhan Ünal havadan gelen topu ayağının içiyle Mehmet Topuz'a indirdi. Bu futbolcunun çarprazdan sert vuruşunda top kalenin az farkla yanından auta çıktı.

25. dakika. Kayseri Mehmet Topuz ile rakip kaleyi yokladı. Topuz topla rakip ceza sahasına girmeden uzaktan şutunu attı. Meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı. Sol kanatta boş pozisyonda hareketlenen Gökhan Ünal topla buluşsa daha etkili bir pozisyon yaşanabilirdi.

26. dakika. Gökhan Ünal, Oftaş ceza sahasanın dışında topla buluştuğu anda sert vurdu. Meşin yuvarlak kalenin az farkla üzerinden auta çıktı.

28. dakika. Kayserispor bu dakikada gol için ataklarını sıklaştırdı. Savunmasından ileri çıkan Ragıp, Oftaş ceza sahasının dışından kaleyi gördüğü anda yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direğin az farkla yanından auta çıktı.

30. dakika. Kayseri oyunu Oftaş yarı sahasına yıkmış durumda. Sarı-Kırmızılı ekip uzaktan şutlarla rakip kaleyi sık sık yoklamaya başladı. Gökhan Ünal bu dakikada yine ceza sahasının dışından sert vurdu. Savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

Topuz köşe atışını sol kanattan kullandı. Kale sahasına inen topa Aydın iyi yükselip kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak Kaleci Recep'in ellerinde kaldı.

 31. dakika. Kayserispor golü Toledo ile buldu. Sarı-Kırmızılı ekip sağ kanattan Mehmet Topuz ile köşe vuruşu kullandı. Ön direğe inen topa kimse dokunamadı. Yerden sekip arka direğe yönelen topu Kaleci Recep karşılayamadı. Direğin dibinden boş pozisyonda Toledo ayak koyarak topu Oftaş ağlarına bıraktı.

Kayserispor, Oftaş karşısında Toledo'nun attığı golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

 35. dakika. Oftaş'ta Serkan rakibine yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

 36. dakika. Kayserispor'da Mehmet Eren sarı kart gören isim oldu.

39. dakika. Oftaş İbrahim ile gole yaklaştı. Sağ kanattan topla Kayseri ceza sahasına sokulan İbrahim yerden sert vurdu. Kaleci İvankov köşeye giden topu iki hamlede güçlükle kontrol etti.

42. dakika. Kayserispor 2. gole Gökhan Ünal ile çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Mehmet Topuz kale sahasına ortasını kesti. Recep'i geçep topa arka direkte Gökhan Ünal yükselip kafayı vurdu. Ağlara gitmekte olan topu Oftaş savunması çizgiden çıkarttı.

44. dakika. Kayserispor Gökhan Ünal ile Oftaş kalesini yokladı. Ceza sahasının dışından topu önünde bulan Gökhan yerden sert vurdu. Kaleci Recep iyi uzanıp direğin dibinden topu kontrol etti.

 45. dakika. Kayserispor'da Gökhan Ünal hakeme itirazdan sarı kart gördü.

Karşılaşmanın ilk yarısı için normal süre tamamlandı. Uzatma süresi olarak 1 dakika ilave edildi.

Uzatma bölümünde sonuç değişmedi. Kayserispor ilk 45 dakikayı Oftaş karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Karşılaşmanın 2. yarısına Oftaş başladı.

 48. dakika. Kayseri'de Ali Turan sarı kart gördü.

49. dakika. Oftaş sol kanattan serbest vuruş kullandı. Serkan'ın kale sahasına kestiği top yerden sekip kaleye yöneldi. Kaleci İvankov son anda uzanıp topu kornere çeldi.

51. dakika. Tur için Oftaş'a gol lazım. Başkent ekibi bu yarıda Kayseri karşısında daha atak bir futbol ortaya koyuyor.

55. dakika. Karşılaşmada Kayserispor'un 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Maçta bu bölümlerde yaşanılan sakatlıklar oyunun temposunu düşürdü.

 58. dakika. Oftaş atağı sağ kanattan gole İbrahim ile yaklaştı. Savunmanın arkasına sarkan İbrahim çarprazdan sert vurdu. Kaleci İvankov köşeden kapanarak gole izin vermedi.

58. dakika. Kayserispor Mehmet Topuz ile mutlak bir pozisyondan sonuç alamadı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Topuz'un vuruşunda meşin yuvarlak Recep'e çarparak tekrar bu futbolcunun önünde kaldı. Topuz direğin dibinden dokunarak golü yapmak istedi. Meşin yuvarlak gol çizgisine pralel olarak gitti. Geriden gelen Cangele'de ayak koyarak bu pozisyonu gol yapamadı.

 60. dakika. Oftaş'ta Bülent yerini Ali Bayraktar'a bıraktı.

61. dakika. Kayseri bir kez daha Mehmet Topuz ile net bir fırsattan sonuç alamadı. Sağ kanattan sıfıra kadar inen Mehmet Eren arka direğe ortasını yaptı. Topuz bomboş pozisyonda meşin yuvarlağı ağlar yerine direğin dibinden kafa ile auta vurdu.

64. dakika. Oftaş bu yarıda gole dönüp bir futbol sergilemeye başlayınca savunmasında büyük açıklar vermeye başladı. Kayseri yakaladığı net fırsatları değerlendirebilseydi bir anda oyun kopabilirdi. Sarı-Kırmızılı ekip rakibinin baskısını kırıp gole yakın etkili ataklar geliştirmeye başladı.

67. dakika. Kayserispor rakip ceza sahasının dışından serbest vuruş kazandı. Topuz'un sol kanattan yaptığı ortada Toleda altıpas üzerinde kafayı vurdu. Meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı. Yan hakemde bu pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı.

70. dakika. Kayserispor sağ kanattan Mehmet Topuz ile köşe vuruşu kullandı. Ön direğe inen topa Koray hareketlendi. Recep'in boşa çıktığı pozisyonda savunmaya çarpan meşin yuvarlak kalenin üzerinden kornere çıktı.

Kayseri atağı sağ kanattan etkili bir şekilde devam etti. Mehmet Eren sıfırdan kale sahasına ortasını yaptı. Gökhan Ünal'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ters taraftan direği sıyırıp auta çıktı.

 71. dakika. Kayserispor 2. golü Mehmet Topuz ile buldu. Sağ kanattta kazanılan serbest vuruş Cangele kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına kestiği topa Mehmet Topuz kafayı vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak ters taraftan filelerle buluştu.

Kayserispor Mehmet Topuz'un kafa golüyle Oftaş karşısında skoru 2-0 yaptı.

 72. dakika. Oftaş'da Olgay yerini Kadir'e bıraktı.

 73. dakika. Kayserispor'da Ragıp sarı kart gören isim oldu.

74. dakika. Oftaş gole Ali Bayraktar ile çok yaklaştı. Savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Ali, kalesini boşaltan İvankov'un üzerinden aşırtma bir vuruş yaptı. Top direğin yanından auta çıktı.

 78. dakika. Kayserispor'da Cangele yerini İglesias'a bıraktı.

80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakika oynanıyor. Kayserispor, Oftaş karşısında 2-0'lık skorla tura yakın olan taraf.

 85. dakika. Oftaş'ta Serkan yerini Savaş'a bıraktı.

 85. dakika. Kayserispor'da Kemal, Mehmet Eren'in yerine oyuna dahil oldu.

87. dakika. Karşılaşmada son dakikalar oynanıyor. Kayserispor oyunda mutlak hakim olan taraf. Oftaş, bu yarıda çok adamla gol aramasına rağmen rakip ceza sahasında etkili pozisyonlar üretemedi.

 90. dakika. Kayserispor'da Saidou yerini Ali Çamdali'ne bıraktı

Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterdi.

Kayserispor, Başkent'te 0-0 berabere kaldığı Oftaş'ı kendi sahasında 2-0 mağlup ederek Türkiye Kupası'nda G.Birliği'nin ardından 2. yarı finalist ekip oldu.

Stat: Atatürk
Hakemler: Hüseyin Göçek, Bülent Gökçü, Serkan Ok
    
Kayserispor: Ivankov, Ali Turan, Ragıp, Gökhan, Toledo, Cangele, Saidou, Aydın, Koray, Mehmet Topuz, Mehmet Eren
    
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor: Recep, Giray, İlhan, Bülent, Ufuk, Tozo, Serkan, Olgay, Murat Kalkan, Sandro, İbrahim

Gol: Dk. 31 Toledo (Kayserispor)
Sarı kartlar: Dk. 35 Serkan (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor) Dk. 36 Mehmet Eren, Dk. 45 Gökhan (Kayserispor