BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Soyludan Erdoğana şiir

Başbakan Erdoğan şiir okur da DP lideri Soylu da okumaz mı? Soylu'nun ithaf ettiği şiirde dokundurma vardı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, son günlerde şiir okuyan Başbakan Erdoğan şiirle gönderme yaptı. Soylu, konuşmasının sonunda şair Orhan Veli Kanık'ın ''Vatan İçin'' şiirinden dizeler okudu ve şiiri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ithaf ettiğini söyledi.

Soylu, YÖK'ün kaldırılması ya da koordinasyon kurulu haline dönüştürülmesi gerektiğini de savundu.

GÜL'ÜN İMZASI ŞIK OLMADI

Başörtüsü yasakçılığına karşı olduklarını ancak Cumhurbaşkanı Gül'ün başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğini imzalama zamanlamasına da dikkati çeken Soylu, ''Evlatlarımız tetik başındayken bu kararı imzalaması kötü bir tesadüf olmuştur, şık olmamıştır'' dedi.

ERMENİLER'E TEPKİ

Soylu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki iç ve dış gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasının başında dün, Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında yaşanan katliamın 16. yılı olduğunu hatırlatan Soylu, yüreklerde bir yara olan bu ve benzeri katliamları bir kez daha kınadıklarını söyledi.

TERÖRÜN KÖKÜ KAZINMALI

Soylu, kahraman askerlerin Irak'ın kuzeyinde, tüm milletin göğsünü kabartan bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi. İktidarıyla muhalefetiyle herkesin, duası ve desteğiyle ordunun yanında olduğunu kaydeden Soylu, ''Bu operasyon terörün kökü kazınıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam etmelidir'' diye konuştu.

Demokratik Toplum Partisinin (DTP) bu harekat karşısındaki tavrını eleştiren Soylu, bu tavrın Türk demokrasisi ve siyasi hayatı açısından kabul edilemez olduğunu belirtti. TBMM gündemindeki Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyı da eleştiren Soylu, ''Bu reformda ortaya konulması gereken temel değişiklikler, hükümetin basiretsiz ve beceriksiz tavrı nedeniyle maalesef kuşa çevrilmiştir. Sosyal güvenlik reformu, Türkiye için bir yenilik oluşturmamaktadır'' dedi.

YEREL SEÇİMLERDE GEREKEN CEVAP VERİLECEK

''Hükümetin başarısız ekonomik politikaları nedeniyle tüm kesimlerin ciddi sorunlar içinde olduğunu'' ileri süren Soylu, milletin hükümete gereken cevabı yerel seçimlerde vereceğini savundu. Partisinin özelleştirme karşıtı olmadığını ancak başta TEKEL işçileri olmak üzere özelleştirme kapsamındaki iş yerlerinde çalışanların sosyal haklarının mutlaka korunması gerektiğini vurgulayan Soylu, ''Bir hükümet, emeğiyle ülke üretimine katkı veren insanları ezmemeli, sokak ortasında ıslatmamalı, onlara saygı duymalıdır'' diye konuştu.

''ÜLKE, TÜRBAN ÜZERİNDEN KAMPLAŞIYOR''

Soylu, Türkiye'nin aslında uğraşmaması gereken bir mesela olan türban konusu çerçevesinde hızla kamplaşmaya gittiğini ileri sürerek, ''Bu hükümet, bu anlayışı ile türban üzerinden, başörtüsü üzerinden nemalanmaya, siyasi rant sağlamaya yönelik bir anlayıştadır. Bu milletin canına tak etmiştir, Bizi de bıktırmıştır, milleti de bıktırmıştır'' görüşünü ifade etti.