BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.391,87
HABER /  SPOR

Efes Pilsende deprem!

Partizan maçi için Belgrad'a giden Efes Pilsen'de, ABD'li 4 oyuncunun İstanbul'da kalması şok etkisi yarattı.

Abone ol

Efes Pilsen Basketbol Takımı Genel Menajeri Engin Özerhun, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'li oyunculardan Nicholas, Woods, Wright ve Hutson'un güvenlik gerekçesiyle Belgrad'a gelmediğini bildirdi.

ABD'li oyuncuların bu konuda sıkıntılı olduğunu bildiklerini kaydeden Özerhun, “Bunu çok da anormal karşılamadık. Çünkü ABD hükümeti, Sırbistan'a ABD vatandaşlarının seyahat etmesinin sakıncalı olduğunu bildirmiş. Buna saygı duyuyorum. Ama öte yandan Sırbistan hükümetinin Türk Büyükelçiliği'ne verdiği garanti var. Bu durumda bizim gelmekten başka alternatifimiz yoktu” diye konuştu.

Sırbistan'a gelmeyen ABD'li oyuncuların, dayandığı noktanın ülkelerinin yayınladığı bildiri olduğunu kaydeden Özerhun, şöyle devam etti:

“Buna rağmen ABD'li oyunculardan Penn ve Gregory geldi. Antrenörümüz David Blatt da geldi. Arnavutluk hükümeti de Arnavutluk vatandaşlarının Sırbistan'a gitmesinin tehlikeli olabileceği konusunda bildiri yayınlamıştı. Buna rağmen, aynı zamanda Arnavutluk vatandaşı da olan Ermal bizimle beraber geldi. Biz bu oyuncuları son ana kadar, uçağa bininceye kadar bekledik. Ama ABD'lilerden 2'si geldi, 4'ü gelmedi.”

“BUNDAN SONRA EFES PİLSEN FORMASINI GİYMEYECEKLER”

Özerhun, Belgrad'a gelmeyen 4 oyuncunun bundan sonra Efes Pilsen forması giymeyeceğini açıkladı.

Kesinlikle bu oyuncuları bundan sonra oynatmayacaklarını vurgulayan Özerhun, “Bu oyuncular Efes Pilsen formasını bundan sonra kesinlikle giyemeyecekler. 4 Nisan'a kadar yabancı oyuncu transfer hakkımız var. Bakacağız, bulabilirsek alacağız” diye konuştu.