BIST 10.828
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,34
HABER /  GÜNCEL

Kayıp çoban, herkesten özür diledi

Uşak'ta geçtiğimiz hafta kayıplara karışan çoban Zeki Çelik bulundu.

Abone ol

Anne ve babasının gözyaşlarıyla karşıladığı Çelik, ailevi nedenlerden dolayı koyunları bırakıp gittiğini, 6 gün boyunca geceleri yürüyüp gündüz uyuduğunu anlattı. Çelik, bir daha böyle birşey yapmayacağını belirterek üzdüğü ailesinden özür diledi.

Otlattığı 180 koyunu bırakıp ortadan kaybolan çoban Zeki Çelik, ailesi tarafından günlerdir aranıyordu. Kayıp çobanın ailesi ile buluşması duygusal anlara sahne oldu.

Bunaldığı için koyunları bırakıp yürümeye başladığını ve 6 günde Uşak’a geldiğini söyleyen Zeki Çelik, "Ailevi sorunlar nedeni ile bunaldım. Nasıl olsa aramazlar diyerek, koyunları otlattıktan sonra eve doğru yola çıkardım. Kendimde Uşak’a doğru yürümeye başladım. Sadece geceleri yürüdüm. Gündüzleri sıcak olduğu için ağaç diplerinde ve gölgelerde uyudum. Açlığımı bahçelerden ağaçlardan topladığım meyveler ile giderdim.

Uşak’tan kontörlü telefon ile köyde bulunan bir tanıdığımı arayarak yanına gelmek istediğimi ama aileme haber vermemesini yoksa oraya gitmeyeceğimi söyledim. Köye vardığımda aileme haber vermişler. Daha sonra Jandarma geldi. Şimdi ailemin yanındayım. Bir daha böyle bir şey yapıp kimseyi üzmeyeceğim. Herkesten özür diliyorum." dedi.