BIST 10.079
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.407,12
HABER /  GÜNCEL

Sarısülük'ün ailesinden suç duyurusu

Gezi Parkı olaylarında yaralanıp hastanede yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün ailesi suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Taksim'de başlayıp tüm Türkiye'ye yayılan Gezi Parkı olaylarında, Ankara'da polis kurşunu ile yaralanan ve hastanede ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi ve yakınları, Ankara Adalet Sarayı'na gidip, bazı kamu yöneticileri hakkında "gösteri yapma özgürlüğüne müdahale ettikleri" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

KATİLLER KORUNUYOR KOLLANIYOR

Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, burada yaptığı basın açıklamasında, "katillerin korunduğunu, kollandığını ve ödüllendirildiğini" ifade ederek, halkın barışçıl ve demokratik haklarına karşı vahşetin, tutuklama ve gözaltılarla devam ettiğini söyledi.

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük de toplanan kalabalığa "Hepiniz benim evladımsınız" diye seslendi ve "Katil de benim gibi yansın" dedi.

Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar da Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polisin tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılmasına atfen, "Ethem'i iki gün önce ikinci kez öldürdüler" ifadesini kullandı.

Basın açıklamalarının ardından gruptakiler, Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Güler, valiler ve emniyet müdürleri hakkında, "insanca yaşam için gösteri yapma özgürlüğüne müdahale ettikleri" iddiasıyla matbu olarak hazırlanan suç duyurusu dilekçelerini imzalayarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.