BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.399,61
HABER /  GÜNCEL

‘Gezi Parkı’nın bir bölümü şimdiden yok edildi’

Taksim Yayalaştırma Projesi’nin iptali için açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Davacı taraftan avukat Gonca Yılmaz, düzenleme çalışmaları nedeniyle şimdiden Gezi Parkı’nın 747 metrekaresinin yok edildiğini iddia etti.

Abone ol

Taksim Yayalaştırma Projesi’nin iptali için açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde görüldü.

Davacı taraftan avukat Gonca Yılmaz mahkemede projeyi eleştirirken düzenleme çalışmaları nedeniyle şimdiden Gezi Parkı’nın 747 metrekaresinin yok edildiğini iddia etti.

Yılmaz çevredeki battı-çıktılar ve istinat duvarları nedeniyle projenin yayalaştırma projesi olmadığını belirtti ve Koruma Kurulu'nun daha önceki üç kararının Taksim'de yapılaşmaya izin vermediğini söyledi.

Yılmaz, ''2011 yılının aralık ayında Koruma Kurulu, Topçu Kışlası'nın yapımını reddetti. Ancak Yüksek Kurul tarafından bu yapı onaylandı. 27 Mayıs gecesi Kalyon İnşaat'ın işçileri tarafından Asker Ocağı Caddesi'ne girilmiştir. Zaten bu olaylar da böyle başladı. Oysaki Asker Ocağı Caddesi de bu planda yok. 747 metrekare alan, hukuksuz olarak artık o parkta yok'' diye konuştu.

Her yönüyle yapılan planlamanın hukuka aykırı olduğunu savunan Yılmaz, imar planının iptali ve yürütmenin yeniden durdurulması kararının verilmesini talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı avukatlarıysa iddiaları kabul etmedi ve davanın reddini talep etti.

Mahkeme yazılı kararını daha sonra açıklayacak.