BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kaşı yarılan vekil konuştu!

Dün gece TBMM Genel Kurulu'nda torba kanunun görüşmeleri sırasında gerilim tırmandı. AK partili vekilin kaşı yarıldı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Yaşanan geirilimin ardından, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın üzerine yürümesi sonrasında AK Parti ve CHP'li vekilller arasında kavga çıkmış ve AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kaşı yarılmıştı.

Yapılan müdahalenin ardından bugün mecliste görevinin başında bulunan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar İnternethaber'e yaşananları anlattı:

YERE DÜŞTÜĞÜMDE TEKMELEDİLER

"Gece 21.30 sıralarında Sayın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ana Muhalefet Partisi ile Muhalefet partilerinin sorularını cevaplandırıken, CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal meclise ve kürsüye saldırıda bulundu. Ben de bir sıkıntı oluşmasın diye araya girdim. O sırada bazı CHP'liler onu A kapısının bulunduğu yerdeki kulise götürdüler, orada çok saldıragn davranışlarda bulunuyordu. Artık sarhoş muydu, değil miydi bilemeyeceğim ama çok agresifti. Tam o sırada İçişleri Bakanımız Muammer Güler Genel Kurul kapısından giriş yaptı, bu sefer ona hücum ettiler. Ben de farkına varınca, zarar gelmemesi için siper oldum, o sırada CHP milletvekili Mahmut Tanal ve Engin Özkuş tarafından darp edildim. Sonra yere düştüm ve kafamı tekmelediler."

"Bizimkiler farkedince beni onların ellerinden kurtardılar, darp sonrası görüntüler var ama dar edilirken ki görüntüler var mı bilemiyorum. Orası loş ve karanlık bir yerdi. CHP'lilerin gayesi nedir, halkın temsilciliği böyle mi olur, ona oy veren halktan utanıyor mu utanmıyor mu bunları sormak lazım. İstanbul'dan CHP'li tanıdıklarım beni arayıp özür dilediler."

Dün gece yaşanan gerilimden sonra mecliste bunun intikamının alınacağı yönünde haberler çıkmasına da yanıt veren Dindar şunları söyledi:

HUKUKİ HAKLARIMI ARAYACAĞIM


"Ben şiddete şiddetle cevap vermem, bana yakışmaz, onun seviyesine düşmem. Ben demokratik haklarımı kullanırım sadece. Her şeyden önce beni sevenlere ve seçmenlerime ve teşkilatıma sağduyulu olmalarını söylüyorum. Meclis şiddetin yeri değil, şiddetle uğraşanlar meclisi terk etsinler. Tedavimi oldum raporlar yazıldı, suç duyurusunda bulundum davacıyım. Maddi, madevi tazminat hakkımı kulalnacağım, haklarımı bu yolla savunacağım, kaba kuvvet ve şiddetle değil.