BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Göl Festivalinde muhteşem kapanış

Küçükçekmece Belediyesi’nin 8.’sini düzenlediği Uluslararası Göl Festivali’nin kapanış gecesinde sahne alan ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı ...

Abone ol

Küçükçekmece Belediyesi’nin 8.’sini düzenlediği Uluslararası Göl Festivali’nin kapanış gecesinde sahne alan ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı on binleri coşturdu.
Göl kenarında Hop Dedik Ayhan’ın sunumuyla gerçekleşen kapanış programına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile Başkan Yardımcıları başta olmak üzere, CIOFF Türkiye Başkanı Savaş Tuğsavul ve Genel Sekreteri Muammer Aslan ile on binlerce vatandaş katıldı.

BAŞKAN’DAN ‘ARENAMEGA’ SÖZÜ
Konuşmasında, “Festival, dostluk, kardeşlik demek. Sizler de burada sekiz gün boyunca Türk misafirperverliğini, sevgisini ve muhabbetini gösterdiniz. Burada hep beraber çok güzel anlar yaşadık. Bir dahaki festivalimizi de daha geniş katılımlarla dev gösteri merkezimiz Arenamega’da gerçekleştireceğiz inşallah” diyerek müjde veren Aziz Yeniay, festivale katılımlarından dolayı misafir ülkelere, CIOFF yetkililerine ve Küçükçekmecelilere teşekkür etti.

GECENİN SÜRPRİZİ ANKARA HAVASI
Kapanış gecesinde tüm misafir ülkeler Tayland, Meksika, Mısır, Litvanya, Fransa, Estonya, Slovakya, Pakistan, Şili ve İrlanda ile ev sahibi ülke Türkiye hünerlerini sergiledi. Fransa’nın uzun bacak dans gösterisi katılımcıların beğenisini kazanırken, Pakistan ve Mısır’ın gösterileri de ilgiyle izlendi. Türkiye’yi, kapanış gecesinde Beşik Turizm Folklor Eğitim Araştırma Derneği’nin Karadeniz ekibi temsil etti. Kemençe eşliğinde horon tepen Türk ekip seyircilerden büyük alkış aldı. Gecenin sürprizi ise ülke gösterileri sonunda Türk ve yabancı dansçıların bir arada Ankara havası oynaması oldu.
10 BİNLERİ COŞTURDU
Festival kapsamında bir konser veren pop müziğinin sevilen ismi Soner Sarıkabadayı, Küçükçekmece’yi adeta salladı. Vatandaşların akın ettiği konserde izdiham yaşanırken, on binlerce kişi hep bir ağızdan Soner Sarıkabadayı’nın şarkılarını söyledi. Sempatik tavırları ve muhteşem sahne performansıyla dikkatleri üzerine çeken Kabadayı, ‘İnsan Sevmez Mi?, Seveni Arıyorum, Buz, İki Medeni İnsan’ gibi kendi parçalarının yanı sıra, Aşık Veysel’den ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ türküsünü ve Azeri şarkısı ‘Ayrılık’ı okudu.
Gecenin sonunda ise, katılımcı ülkelere protokol üyeleri tarafından çini tabak ve sertifika verilirken, Yeniay da, ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı’ya günün anısına çini tabak hediye etti.
(İHA)