BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Birlikte köprüler kuralım

25. Kıtalararası Boğaziçi Yarışları’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Asya’dan Avrupa’ya yüzenlerin yarısı yabancı. Biz tabi Ol...

Abone ol

25. Kıtalararası Boğaziçi Yarışları’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Asya’dan Avrupa’ya yüzenlerin yarısı yabancı. Biz tabi Olimpiyat sürecinde ‘Bridge Together’ diyoruz. Birlikte köprüler kuralım" dedi.
Kuruçeşme Sahil’nde gerçekleştirilen yarışmada, dereceye giren yüzücülerin madalyalarını, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç takdim etti. Bakan Kılıç, madalya töreni sonrası yaptığı açıklamada, "Talebi karşılayamadı arkadaşlarımız. Çünkü boğazdaki güvenlik açısından ve insanların kulaç atma mesafelerini korumak açısından bin 400 rakamının geçilmemesi gerekiyordu ve 1500’lerde tutmak açısından bir gayret sarfettiler” dedi.
25. Boğaziçi Yarışları’na çok büyük talep olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Asya’dan Avrupa’ya yüzenlerin yarısı yabancı. Biz tabi Olimpiyat sürecinde ‘Bridge Together’ diyoruz. Birlikte köprüler kuralım. İşte köprüler kurmayı talep ettiğimiz yer Asya kıtası ile Avrupa kıtası. Dünya’da başka böyle bir kent yok. Bu kentin kıymetini bilelim. Bu kent dünyanın en güzel kenti. Bu şehir dünyanın en güzel şehri. Bu şehir dünyanın en güzel insanlarının yaşadığı şehir ve boğaz gibi bir tabiat harikası gerçekten yok. Bu güzel kentin kıymetini böylesine güzel etkinliklerle binlerce kere daha anlama imkanını yakalıyoruz" diye konuştu.
Bakan Kılıç, 2020 Olimpiyatları hakkında da yaptığı açıklamada, “Bir de düşünün bu şehir 2020 yılında yapılacak Olimpiyatlar ile taçlandırıldığı takdirde gerçekten dünyada barış, huzur ve güvenliğin simgesi olacak. Barış simgesi bir kent olacak. Özgürlük simgesi bir kent olacak. Sporun marka kenti olacak. Bütün bu güzellikler Başbakanımızın liderliğinde İstanbul’umuzu 2020 Olimpiyat Oyunları ile buluşturmaya gayret ediyoruz. Boğazdaki yüzücülerimizin coşkusunu görünce, gerçekten Olimpiyat adına, olimpik ruh adına, olimpik hareket adına bir kez daha çok tarifsiz bir coşkuya kapıldım. İnşallah bu güzel şehir ve bu ülkenin insanları 2020 yılında Olimpiyatlar’ı yapmaya layık görülür ve 7 Eylül’de bu hak, bu paye, bu madalya İstanbul’un boynuna takılır. Dünyanın en güzel gerdanı İstanbul Boğazı, bu güzel gerdana İnşallah Olimpiyat onuru 7 Eylül 2013 tarihinde takılır” şeklinde konuştu.
(İHA)