BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  DÜNYA

İran Büyükelçiliği önünde Suriye protestosu

İran’ın Ankara Büyükeçiliği önünde toplanan Özgür Suriye Platformu üyesi bir grup, Hizbullah militanlarının Suriye’deki savaşa müdahil olmas...

Abone ol

İran’ın Ankara Büyükeçiliği önünde toplanan Özgür Suriye Platformu üyesi bir grup, Hizbullah militanlarının Suriye’deki savaşa müdahil olmasını protesto etti.
Özgür Suriye Platformu üyesi yaklaşık 50 kişilik bir grup, Hizbullah militanlarının, Suriye’de muhaliflere karşı savaşmasını protesto etmek amacıyla İran Büyükelçiliği önünde toplandı. İran, Rusya ve Lübnan’ın, Hizbullah militanlarını desteklemesini ve Hizbullah militanlarının Suriye’deki iç savaşta Esed askerlerinin yanında yer almasına tepki gösteren grup, büyükelçilik binası önünde "İran, Rusya, Lübnan Hizbullah’ı zalimle beraber olma" yazılı pankart açtı. Eyleme kadın ve çocuklar da destek verdi. Çevik kuvvet basın açıklaması sırasında yoğun güvenlik önlemi aldı.
Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında, Mavi Marmara gemisinde bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gönüllüsü İlhan Dirgin, "İsrail’in dünya üzerindeki tüm müslümanlara yaptığı eziyetleri ve hakaretleri gördüm. İsrail’in yanında yer almak demek Suriye’deki Esed rejiminin yanında yer almak demektir. Bizim burada toplanmamızın nedeni İran’ın Esed’e destek çıkmasıdır" dedi.
Özgür Suriye için büyük mücadeleler ve kurbanlar veren Suriye halkını ve devrimini desteklediklerini belirten Dirgin, İran Büyükelçiliği önünde Suriye halkını öldürmeye devam eden katil Esed rejimini siyasi, ekonomik ve askeri olarak destekleyen İran, Rusya ve Lübnan Hizbullahı’nı telin etmek için toplandıklarını dile getirdi. Hizbullah militanlarına mesaj veren Dirgin, şunları kaydetti: "Zalimin yanında yer alıyorsunuz ve katil Esed rejimine desteğinizle Suriye halkının öldürülmesinde, sürülmesinde suç ortağısınız. Katil rejimin ömrünü uzatan bu suç ortaklığınız affedilmeyecektir. Çünkü bugün sizler zalimle birlikte saf oldunuz, zalim Baas’la beraber oldunuz. Zalim rejiminin İran, Rusya ve Lübnan Hizbullahı’nın desteğiyle işlediği cinayetler insanlık tarihinde uluslararası hukuku hiçe sayan, utanç sayfaları olarak yer alacaktır. Suriye halkına karşı işlenen katliamları ve destekçilerini telin ediyoruz ve Suriye halkına destek ve dayanışmamızı bir kez daha teyit ediyoruz."
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
(İHA)