BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,76
ALTIN 2.388,57
HABER /  GÜNCEL

'Asiana uçağı teknik arıza sonucu düşmüş olamaz'

Güney Kore'nin ikinci büyük hava yolu şirketi Asiana'nın İcra Kurulu Başkanı Yun Yang-du, Cumartesi günü San Fransisco Havaalanı'na inerken düşen uçaklarında teknik arıza ve pilot hatasının çok olası olmadığını söyledi. Uçakta iki Çinli genç kız öldü.

Abone ol

Güney Kore'nin ikinci büyük hava yolu şirketi Asiana'nın İcra Kurulu Başkanı Yun Yang-du, Cumartesi günü San Fransisco Havaalanı'na inerken düşen uçaklarının arızalı olduğuna inanmadığını söyledi.

İniş sırasında kuyruğu yere çarpan uçakta 2 kişi ölmüş, 180 kişi de yaralanmıştı. Bu yaralılardan 49'unun durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Ölen yolcuların, uçağın arka sıralarında oturan iki Çinli genç kız olduğu açıklandı.

Bu yolcuların bir Boeing 777'nin düşmesi sonucu ölen ilk kişiler olduğu belirtiliyor.

'Pilotlar deneyimli'

Yun Yang-du, uçağın teknik arıza sonucu düşmüş olamayacağını, pilotların da deneyimli olduğunu belirtti.

"Bu uçağı Mart 2006'da aldık. Şimdilik uçaktan ya da motorlarından kaynaklanan bir sorun olmadığını düşünüyoruz. Üç pilotun 10 bin'er saatten fazla uçuşu var. Bir pilotun da 9,000 saatlik uçuşu var" dedi.

Uçağın düştüğü saatlerde hava koşullarının normal olduğu belirtiliyor. Dünyadaki birçok büyük hava yolu şirketinin kullandığı Boeing 777'lerin iyi bir güvenlik sicili var.

İlk belirtiler, Şanghai'den kalkan ve Seul'e uğrayan uçağın piste kötü bir açıyla yaklaştığı ve deniz istinat duvarına çarptığına işaret ediyor. Ancak uzmanlar kara kutunun incelenmesi gerektiğini söylüyor.

291 yolcu ve 16 kişilik mürettabatı taşıyan uçağın kuyruk bölümü koptu, iniş takımları parçalandı ve üst kısmı yandı.