BIST 10.259
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,12
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu Gezi parkına girdi

The Marmara Oteli’nde partililerle birlikte kahvaltı yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, programında olmamasına rağmen sürpriz bir şekilde ...

Abone ol

The Marmara Oteli’nde partililerle birlikte kahvaltı yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, programında olmamasına rağmen sürpriz bir şekilde Gezi Parkı’nı ziyaret etti.
Parkın girişinde nöbet tutan polislerle selamlaşan Kılıçdaroğlu, ardından parkı dolaştı. İncelemesinin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, parkın açılması, insanların parkta özgürce gezebilmesi gerektiğini söyleyerek,
"Park açılmalı insanlar gelmeli. Özgürce gezebilmeli. Yargının verdiği karar çok önemli. O kararın artık Danıştay’a yasaklanamaz.
Daha önce de gelmiştim. Bu bölgede buradan başka yeşil alan yok. Bakıyorsunuz polis arkadaşlar orada. Bu kadar güzel bir yere yasak getirmişsiniz. Devletin izniyle gezilecek. Böyle bir anlayış olabilir mi? Hangi çağda yaşıyoruz. Bu park insanlar için. Parkı gezince İstanbul halkının verdiği tepkinin ne kadar yerinde olduğunu görüyorsunuz.
Bu mekanın korunması lazım. Parktaki çalışmalar gayet güzel olmuş. Bunu yapanlara teşekkür ederiz. Herhangi bir sorunumuz yok o konuda ama park insanlara yasaklanamaz" dedi.
(İHA)