BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gül’den 652. Kırkpınar yağlı güreşleri mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Aziz milletimiz, Edirne’nin ve ata sporumuz güreşin sembolü Kırkpınar’ı; gelenek, görenek ve örflerimizi yansıt...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Aziz milletimiz, Edirne’nin ve ata sporumuz güreşin sembolü Kırkpınar’ı; gelenek, görenek ve örflerimizi yansıtan bu milli kültürümüzü, gelecek nesillere tüm yönleriyle en iyi şekilde aktaracaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dolayısıyla Edirne Valisi Hasan Duruer’e mesaj gönderdi. Gül mesajında, 652. Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası’na davetleri için teşekkür etti. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin, asırlar öncesinden günümüze ulaşan kendine has unsurlarıyla, en önemli kültür miraslarından olduğunu belirten Gül, “UNESCO’nun Kırkpınar’ı ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası’ listesine alması, bu köklü organizasyonun dünya spor tarihindeki yerini ve insanlık için değerini ortaya koymaktadır” ifadesini kullandı.
Edirne’nin sahip olduğu tarihsel ve kültürel zenginliklerin ayrılmaz bir parçası olan Kırkpınar’ın, güreşlerin yanı sıra düzenlenen görkemli ve coşkulu faaliyetlerle yurt içinden ve dışından geniş kitleleri buluşturduğu vurgulayarak, ülkenin ve Edirne’nin tanıtımına hizmet ettiğini söyledi.
“Aziz milletimiz, Edirne’nin ve ata sporumuz güreşin sembolü Kırkpınar’ı; gelenek, görenek ve örflerimizi yansıtan bu milli kültürümüzü, gelecek nesillere tüm yönleriyle en iyi şekilde aktaracaktır” diyen Gül, “Her yıl büyük bir ilgiyle takip edilen Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sarayiçi Er Meydanı’nın çekişmeli ve heyecanlı müsabakalara ev sahipliği yapacağı inancıyla, tüm güreşçilerimize başarılar diliyor, Edirneli vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
(İHA)