BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İran Başkonsolosluğu önünde Esed protestosu

Özgür Suriye Platformu üyesi bir grup, İran Başkonsolosluğu önünde Beşşar Esed ve Baas rejimini protesto etti.<br/>Özgür Suriye Platformu üy...

Abone ol

Özgür Suriye Platformu üyesi bir grup, İran Başkonsolosluğu önünde Beşşar Esed ve Baas rejimini protesto etti.
Özgür Suriye Platformu üyesi 5 kişi saat 13.00’te Eminönü’ndeki İran konsolosluğu önüne geldi. Grup adına burada açıklama yapan Adem Çevik, “Bildiğiniz gibi Suriye’de 100 bin insan şehit oldu, 100 bin insan kayıp, ölenlerin 20 bini ise çocuk. 400 bin yaralı var. 1 milyon 400 bin muhacir var ve 14 milyon aç ve açıkta kardeşimiz var. Burada Taksim Gezi Parkı’nda 8-10 ağaç için dünyayı ayağa kaldıranlar, sözde insan hakları kuruluşları, sözde Müslümanların bu duruma sessiz kalmaları dilsiz şeytanlık değil midir? Biz katliama sessiz kalmamak, dilsiz şeytan olmamak için insanlığa karşı işlenen suçlara, cinayete, katliama ortak olmamak için İran’ı uyarıyoruz. Katil İran’ın Suriye’den defolması ve katil Esed’i desteklememesi gerekir” dedi.
Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de eylem sırasında İran Başkonsolosluğu çevresinde güvenlik önlemi aldı. Grup, yapılan açıklamanın ardından buradan ayıldı.
(İHA)