BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kasasından servet çıktı

Aygün'ün evine getirilen çilingirin sırrı da çözüldü. Polis, çilingir marifetiyle açtırdığı kasada bir servetle karşılaştı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon'un Türkiye'yi sarsan şok gözaltılarındaki sır perdesi de aralanıyor. Savcılığın kapalı sarı zarflar içinde verdiği adresler Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak 06'da açıldı ve Ankara'da 7 noktaya operasyon yapıldı. İşte Aygün'ün evine yapılan operasyonun polis kayıtlarına yansıyan güncesi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele polisi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelen sarı zarfları açmadan bir gün önce tüm izinleri iptal etti, kelimenin tam anlamıyla alarma geçti. Operasyona katılan 2.350 polisin bağlı bulunduğu 7 ekibin elindeki zarflar açıldığında ise saatler 05.45'i gösteriyordu.

Aygün gözaltında
Polisin Ankara'daki en önemli duraklarından biri Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün evi oldu. Aygün'ün evi jandarma bölgesinde olduğu için polis, jandarmayla birlikte Aygün'ün evine gitti. Uykudan uyandırılan Aygün'ün evi didik aranırken, aramalarda iki çelik kasaya rastlandı. Aygün'den bu kasaların açılması istendi.

Polis çilingir getirdi
Aygün kasalardan birisinin kendisine, diğerinin ise şehir dışında olan eşine ait olduğunu söyledi. Polis, Aygün'den her iki kasanında açılmasını istedi; ancak Aygün eşine ait olan kasanın anahtarının kendisinde olmadığını söyledi. Aygün kendisine ait kasayı açtığında ise polis neredeyse bir servetle karşılaştı. Aygün'ün kişisel kasasından nakit 2,5 milyon euro paraya ve çok sayıda çekle karşılaştı. Getirilen çilingirin sırrıda işte burada çözüldü. Çilinger, Aygün'ün eşine ait kasayı açabilmek için 1,5 saat uğraştı. Kasanın açılmasının ardından çilingir dışarı çıkarılırken, kasada altın ve değerli taşlardan oluşan mücevher koleksiyonuyla karşılaştı. Polis kasada bulunanlara el koymazken, kasadan çıkan herşey polis tutanağına geçirildi.

Glock temiz çıktı
Bu arada Sinan Aygün'ün ATO Genel Başkanlığı'ndaki ofisinde gözaltına alınmadan önce şohben tamiri esnasında tesadüfen bulunan Glock marka silah temiz çıktı.