BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kafa karıştıran gizemli silah

Glock tabancanın sırrı çözülemedi. Aygün'ün banyosundan çıkan silah hakkında sorular yanıtını bulmuş değil.

Abone ol ATO Başkanı Sinan Aygün’ün ofisindeki tuvaletin bozuk termosifonunun tamiri sırasında ’düşen’ Glock marka tabancanın esrarı henüz çözülemedi.

8 Mayıs'ta bulunan silah neden kamuoyuna açıklanmadı? Çok az kişinin girebildiği Aygün'ün ofisinin güvenlik sistemi neden aylardır bozuktu? Ve neden tamir edilmedi.

Bir ay önce bulunan silahla ilgili ATO kendi içinde soruşturma neden başlatmadı? Sorular uzayıp gidiyor.


Basına sızmasın ricası

Tabancanın emniyet kayıtlarına girmesinin ardından Aygün’ün, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ı arayarak, konunun basına sızdırılmaması için özen gösterilmesi yönünde ricada bulunduğu da iddia edildi. Gürgür, "Tabanca arama sırasında bulunsaydı, Sinan Aygün’ün bu durumu açıklaması mümkün olmayacaktı" diyerek, tabancanın provokasyon amacıyla odaya yerleştirildiği şüphesini dile getirdi.

Kriminal inceleme sürüyor

Avusturya yapımı, ’FXG245’ seri nolu tabancanın emniyette herhangi bir ruhsat kaydına rastlanamadı. Balistik incelemede, tabancanın polis bölgesinde bir olayda kullanılmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine tabanca jandarma bölgesinde herhangi bir olaya karışıp karışmadığının belirlenmesi amacıyla Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı’na gönderildi.