BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,89
ALTIN 2.432,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartallılar festivalde buluşacak

Kartal Belediyesi'nin geleneksel olarak her sene düzenlediği Kültür Sanat Festivali başlıyor.

Abone ol

10 gün sürecek festival kapsamında müzik dünyasının ünlü isimleri Edip Akbayram, Neşet Ertaş, Mazhar, Fuat, Özkan, Leman Sam, Ege, Emre Aydın, Emre Saltık, Suzan Kardeş, İstanbul Gelişim Orkestrası Cihat Aşkın, Cana Gürmen ve Aşkın Ensemble Kartallılarla buluşuyor.

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Kartal Kültür Sanat festivalinin ev sahipliğini yapan Kartal Belediyesi, bu sene de düzenlediği festivalle Kartallılara unutulmaz dakikalar yaşatacak. “Her Yer Festival” sloganıyla festival heyecanını Kartal Meydanı haricinde birçok mahallede yapacağı etkinliklerle gerçekleştirecek olan Kartal Belediyesi, 7 den 70’e her kesime yönelik aktivite ve eğlenceyi Kartallılarla buluşturacak.

Festival kapsamında, çeşitli yayınevlerinin kitap stantları yer alacak. Ödüllü Satranç Turnuvası, Tiyatrolar, çocuklar ve büyükler için resim ve seramik atölye çalışmalarının yanı sıra, söyleşiler de yer alacak.

23 Temmuz günü Edip Akbayram Kartallılara keyifli dakikalar yaşatacak. vatandaşlar, 24 Temmuz’da Cihat Aşkın, Cana Gürmen, Aşkın Ensemble ile buluşacak olan vatandaşlar, 25 Temmuz’da İstanbul Gelişim Orkestrası’nın ritimlerini dinleyecek.

26 Temmuz’da Suzan Kardeş ve 27 Temmuz’da Emre Saltık’ın konserleriyle eğlenecek Kartallılar,, 28 Temmuz’da Ege’nin birbirinden güzel ve hareketli parçalarını dinleme fırsatı bulacaklar. 29 Temmuz Leman Sam ve 30 Temmuz Mazhar, Fuat, Özkan’ın konserlerinin yer alacağı festivalde, 31 Temmuz’da gençlerin sevgilisi Emre Aydın sahne alacak, söylediği şarkılarla gençlere heyecan dolu dakikalar yaşatacak olan Emre Aydın’dan sonra, Kartal Festivalinin finalini usta ses, duayen yorumcu, halk ozanı Neşet Ertaş yapacak. Birbirinden güzel eserleri kendine özgü yorumuyla seslendiren Ertaş, Kartallı sevenlerine eserleriyle Anadolu mozaiği sunacak.


“Her Yer Festival” sloganıyla Festival coşkusunu Kartalın mahallelerine taşıyan Kartal Belediyesi festivalin olmazsa olmazı çocukları da unutmuyor. Çocuklar için Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezleri ve sanat atölyelerinde çeşitli cam ve seramik aktiviteleri düzenleyerek çocuklara keyifli dakikalar yaşatacak olan Belediye, daha sonra çocuklar için Tiyatrolar ve çocuk oyunlarına ev sahipliği yapacak. Meydana kurulacak kitap fuarıyla, Kartallı vatandaşları güncel kitaplarla buluşturmayı amaçlayan Kartal Belediyesi, Ekolojik Pazar eğitim Çadırında düzenleyeceği “Kartal Festivalinde Hamleler” isimli ödüllü satranç turnuvası ile Kartallıları oyun oynarken eğlendirerek ödüller dağıtacak.

Festival çerçevesinde, söyleşili imza günlerinde Aydın Boysan, Miyase İlknur, Sükran Soner , Mehmet Faraç, Atol Behramoğlu, Ümit Zileli Kartallı okurlarıyla buluşacak. Festival kapsamında Kartal Folklor Gençlik Spor Halkoyunları gösterisi ve AGON Halk Dansları Topluluğu da Kartallılara görsel bir şölen sunacak.