BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,81
ALTIN 2.429,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydın'da esnafa et uyarısı!

Günlük hayatta hazır olarak alınıp yenilen et ürünleri, bazen insan sağlığı açısından olumsuz sonuçları ortaya çıkarabiliyor.

Abone ol

Özellikle büyük alışveriş merkezlerindeki ve süpermarketlerdeki reyonlara bakıldığında, en fazla tüketilen et ürünlerinden olan sucuğun kilogram fiyatının 10 ila 40 TL arasında değiştiği görülüyor.

Aynı şekilde, et ve sebze yemeklerinde Türk insanının kullandığı kıymanın fiyatı da reyonlarda değişiyor. Aydın’daki et ürünleri satıcıları ve gıda işletmesi sahipleri konu hakkında halkın bilgilendirilmesi gerektiğini söylüyor.

Pide ve ızgara salonu işletmesi sahibi Mehmet Aydınlar, işlenmiş et ürünlerinin sağlığa zararlı olduğunu belirterek; “Biz özellikle kıyma üstüne çalışıyoruz. Aydınlı olduğumuzdan Aydın’da üretim yapan bildiğimiz, tanıdığımız et işletmeleri ile çalışıyoruz.

Et fiyatları aşırı derecede arttı. Bu artış sürecinde bize de ucuz et satmak için teklif yapan firmalar oluyor. Kıymanın ve işlenmiş et ürünlerinin içine farklı maddeler karıştırıldığını duyduğumuzdan rağbet göstermiyoruz. Hem insan sağlığı hem de kalite açısından yüzde 100 dana ürünleri kullanmak zorundayız” dedi.

Aydın’da 30 yılı geçkin süredir kasaplık yapan üretim çiftliği sahibi Levent Yelgen, hazır ürünlere halkın dikkat etmesi gerektiğini kaydederek, “Bizler dahi şehir dışına seyahate gittiğimizde hazır mamül yememeye özen gösteriyoruz. Çünkü, hazır et yiyeceklerinin içeriğini tam olarak bilmiyoruz.

Hazır ürünler insan sağlığı için genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) kadar tehlikeli olabilir. Yemeklerde en fazla kullanılan et ürünü olan kıymada Aydın Kasaplar ve Lokantacılar Odası’nın belirlediği fiyat var. Yüzde 100 dana kıymayı 24 TL’den satıyoruz, ancak bu fiyatlar özellikle büyük alışveriş merkezlerinde ve süpermarketlerde değişiyor. Et ürünlerinde kilogramı 1 TL olan soya tozu kullanıldığını duyuyoruz” diye konuştu