BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.449,94
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Zengin faaliyetlerini anlattı

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin 3 aydır yayında olan Medya TV’nin yeni mekanını gezerek, genel yayın yönetmenine hayırlı olsun dedi.

Abone ol

Daha sonra Tempo Tv’de canlı yayın konuğu olan Prof. Dr. Mustafa Zengin, Maltepe Belediyesi’nin bir yıllık faaliyetlerini, devam eden projelerini anlattı, Maltepe halkıyla yapılan sokak röportajları ve kısa mesaj yoluyla vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

Maltepe Belediye Başkanı, yola çıktıkları andan itibaren söyledikleri gibi Maltepe’yi yaşanabilir kent haline dönüştürmek için çalıştıklarını ifade etti.
Kısaca yaşam öyküsüne değinerek Maltepe’ye nasıl gönül verdiğini anlatan Prof. Dr. Mustafa Zengin, “1999’da Maltepe’de doğdum. Kalp cerrahı olarak geldiğim Maltepe’de 2009 yılında da Maltepe’nin doktorluğuna soyundum. Otuz yıllık mesleği bırakmanın bir anlamı olmalı. On yıl Maltepe halkına hizmet ettim, sorunlarını biliyorum. İnsanlarımızın Maltepe’de yaşamaktan mutluluk duymalarını sağlamak, göç etmek isteklerini ortadan kaldırmak istiyorum. Altın kadar değerli olacak Maltepe, bunun için Altın İlçe dedik ” diye konuştu.

Bir kalp cerrahı olarak sağlık hizmetlerinde fark yaratacaklarını kaydeden Maltepe Belediye Başkanı, Maltepe’ye bir devlet hastanesi açma çalışmalarını anlattı. Geriatri Vakfı ile görüştüklerini, çalışmaların son aşamaya geldiğini kaydeden Başkan Zengin, “Altın İlçe Kart” ile altmış beş yaş üstü Maltepeli vatandaşlara sağlanacak ücretsiz evde bakım ve ambulans hizmetlerinin hazır olduğu müjdesini de verdi. Yeşil belediye projelerinin eğitim ayağının tamamlandığını belirten Prof. Dr. Mustafa Zengin, raporlamanın yapıldığını, güneş enerjisi kullanmaya ilk önce Maltepe Belediyesinde başlanacağını ve belediyeye ait hizmet binalarından başlanarak yaygınlaştırılacağını söyledi.

Belediyecilikte bir ilk olan Cumhuriyet Eğitim Merkezi’nin başarıyla sonuç verdiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Zengin, yüzde yüz başarılarının devam ettiğini, öğrencilerin üniversiteye girecek puanları aldıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında olan mahallelerde yaşanan sıkıntının önceki dönemlerde yapılan protokollerden kaynaklandığını belirten Maltepe Belediye Başkanı, “Seçim öncesinde halkımıza eğer İstanbul Büyükşehir Belediyesini de alabilirsek sorunları kesin olarak çözeceğiz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu o zaman Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaydı, Maltepe’ye geldiğinde beraber de söyledik. Yine biz çalışmalarımızı o sözün arkasında yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda neler yapacağımızı belirleyeceğiz. Çözümü halkımla ben konuşur, hallederim.” diye konuştu. Büyükşehir’den beş binlik planları beklediklerini belirten Başkan Zengin, bin yıllık planları da vatandaşlarla beraber planlayacaklarını söyledi.

Mahallelerde halk meclisleri kuracaklarını ifade eden Prof. Dr. Mustafa Zengin, on sekiz mahalle muhtarıyla güzel bir dayanışma içinde olduklarını söyledi.