BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.427,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars a şehit ailelerine madalya

Kars'ta beş şehit ailesine ve bir gaziye Devlet Övünç Madalyası verildi.

Abone ol

Kars Valisi Ahmet Kara, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, devletin, fedakarlık gösterenlere övünç madalyası vererek, acılarını bir nebze olsa da dindirmek ve bütün ülkenin, bütün vatan evlatlarının ve bütün devletin şehitlerinin ve gazilerin arkasında ve yanında olduğunu göstermek istediğini söyledi.

Şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşmak için her türlü fedakarlığı gösteren şehitleri saygıyla andığını ifade eden Kara, ''Şehitlik ve gazilik, Türk milletinin inanç değerleri açısından fevkalade önemli iki kavramdır'' dedi.

Konuşmanın ardından, farklı tarihlerde ve farklı yerlerde şehit olan Piyade Er Bedri Sinan Çolak'ın babası Suriya Çolak'a, Piyade Onbaşı Turgay Salğar'ın babası Tuncay Salğar'a, Piyade Er Tarık Emeket'in babası Aslan Emeket'e, Piyade Çavuş Olcay Koçak'ın babası Orhan Koçak, Piyade Onbaşı Erdal Oral'ın babası Rasim Oral'a ve gazi Çetin Çetinkaya'ya Devlet Övünç Madalyası verildi.

Törene, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş,14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.