BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.432,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

35 yıl sonra köylerine döndüler

Vatandaşlar Muş Dağarası Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen şenlikte gönüllerince eğlendiler.

Abone ol

Muş'un Yayın beldesinden 35 yıl önce Kocaeli'nin Gölcük ilçesine eden vatandaşlar, Muş Dağarası Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen şenlikte gönüllerince eğlendiler.

Yaygın beldesine bağlı Dağarası Mahallesi'nde düzenlenen şenliğe Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İl Sağlık Müdürü Kenan Akpolat, Yaygın Belediye Başkanı Abdulbaki Elpe, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Mevlit Demir, AK Parti Muş Merkez İlçe Başkanı Muharrem Armağan, Muş Dağarası Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Yusuf Kara ile Gölcük'ten gelen yaklaşık 200 Muşlu ile Yaygın'da ikamet eden çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte yayıkla ayranlar yapıldı, 7 kazanda 500 kilo kavurma ve 200 kilo pirinç pilavı pişirildi. Şenlik sayesinde, Gölcük'te yaşayan ve yaklaşık 35-40 yıldır Muş'taki hemşerilerini göremeyen Muşlular hasret giderdiler. Gençler ise mahalli oyunlar oynadılar. Çoğunluğu bayan ve çocuklardan oluşan şenlikte renkli görüntüler oluştu.

Düzenlenen şenlikten memnun olduğunu dile getiren Yaygın Belde Belediye Başkanı Abdulbaki Elpe, "Muş Dağarası Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından ilimizde düzenlenen buluşturma pikniğinin sayesinde uzun zamandır görmediğimiz hemşerilerimizle bir araya geldik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gölcük'te kurulan Muş Dağarası Köyü Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Yusuf Kara da, derneğin siyasi düşünce içerisinde olmadığını söyledi. Kuruluş amaçlarının Dağarası sakinlerinin sorunlarına çare ve sıkıntılarına ortak olduğunu ifade eden Kara; "Derneğimiz siyasi partilerin destekçisi ya da yandaşı değildir, olmayacaktır da. Derneğimiz hiçbir siyasi, dini veya etnik ayrım yapmadan ve herhangi bir siyasi, dini ya da ideolojik düşüncelere alet olmadan kökeni ne olursa olsun insan insandır. Renk, dil, yöre ve din ya da mezhep farklılığın insana ayrımcılık fayda sağlamayacağını üstünlük ancak Allah'a en yakın olanda olduğunu düşünüyor ve buna inanıyoruz. Hizmet üretebilmeği temel prensip edinen derneğimiz artık kuruluşunu ve oluşumunu tamamlamıştır. Zaman hep birlikte el ele omuz omuza gönül gönüle tek yürek tek ses derneğimizin çatısı altında toplanmanın zamanıdır" diye konuştu.

Şenlikte bir konuşma yapan ve birlik ve beraberliğin önemine değinen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, "Bütün samimiyetimle ve içtenliğimle söylüyorum sanki uzun zamandır burada sanki sizlerle yaşayan bir hemşeriniz ve kardeşim gibi kendimi hissettim. Bunu samimi söylüyorum herkesimden gördüğüm ilgi alaka ve sevgi ben çok mutlu etti. İşte Türkiye'yi Türkiye yapan dünyada bu kardeşliktir. Dünya dursa dahi Türkiye yaşadıkça bu kardeşlik devam edecektir. İşte Muşlu kardeşlerimiz Gölcük'te bu derneği kurdu. Muşlu hemşerilerimiz Gölcük'ün ekonomisinde var, yardımlaşmasında, bütünleşmesinde ve birçok konumunda yer almaktadır. Bu birlik beraberliğin uzantısını buraya kadar getirdiler. Bizi de buraya kadar getirerek bu beraberliği yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Muş Dağarası Köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nin "Diktiğiniz Ağacın Gölgesinde Oturmak Dileğiyle" adlı sloganıyla Yaygın Beldesinde ve Dağarası mahallesinde bulunan 3 ayrı mezarlığa çeşme ve toplam 2 bin adet fidan dikildi.