BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nevşehirde sahte ballare el konuldu

Nevşehir Belediyesi Zabıta ekipleri denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde sahte ve kullanım süresi dolmuş gıda maddeleri bulundu.

Abone ol

Denetimlerde Nevşehir'e Çankırı'dan getirildiği belirlenen sahte ballar ile değişik market ve bakkallarda kullanım süresi geçmiş çeşitli gıda maddelerine de el konuldu.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetim çalışmaları sırasında Cevher Dudayev Mahallesi' nde, Çankırı'dan getirdiği balları satmaya çalıştığı belirlenen S.Ç. isimli seyyar satıcı yakalandı. Satmaya çalıştığı balların sahte olduğunun belirlenmesi üzerine sahte ballara imha edilmek üzere el konuldu. Söz konusu şahsa Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesini ihlalden idari para cezası uygulaması yapıldı.

Bu arada Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sonrasında değişik bakkal ve marketlerde kullanım süresi geçmiş çok sayıda yağ, gofret, çorba, margarin ve meyve suyu gibi gıda maddelerine el konuldu.

Kullanım süresi geçmiş gıda ürünlerini sattıkları belirlenen bakkal ve market sahipleri hakkında Kabahatler Kanunu'na muhalefet suçu ile yasal işlem yapılırken,ele geçirilen gıda ürünlerine imha edilmek üzere el konuldu.
Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün kent merkezindeki denetimleri devam ediyor.