BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.500,16
HABER /  MEDYA

Sözcü sürmanşetten Vakite savaş açtı

Vakit'in 'Yardım gemisine kurşun sıkan kalemşorlar' haberine Sözcü gazetesinden sert yanıt geldi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - "AKP destekçisi şeriatçı gazete bugüne kadar kimi hedef gösterdiyse o kişiler vuruldu, öldürüldü." diyen Sözcü gazetesi bugün Sürmanşetinde "Şeriatçılar Çölaşan'ı Ölümle Tehdit Etti" manşetiyle çıktı.

ÇÖLAŞAN "SORUMLU HÜKÜMETTİR" DEDİ

Emin Çölaşan'ın yazısı şöyle devam ediyor:

"Bu gazete şimdi son günlerdeki İsrail yazılarımız nedeniyle beni ve gazeteci arkadaşlarımı birinci sayfadan fotoğraflarımızı koyarak hedef gösteriyor.

Hedef gösterici haberin başlığı şöyle: 'Yardım gemisine kurşun sıkan kalemşorlar.' Nitekim o yayınlardan sonra ölüm ve tehdit mesajları gelmeye aşladı. Başıma herhangi bir şey gelirse, bunların sorumlusu, o şeriatçı gazete ve ona göz yuman AKP Hükümetidir."

VAKİT DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

Vakit gazetesinin önceki günkü manşetinde “Yardım gemisine kurşun sıkan kalemşörler” başlığı ile verilen haberde, olayın ardından hükümeti eleştiren Emin Çölaşan, Yılmaz Özdil, Fatih Altaylı, Oktay Ekşi, Fatih Çekirge, Oray Eğin, Bekir Coşkun ve Can Ataklı'nın resimlerini kullanmıştı.

Yazarların fotoğraflarıyla birlikte verilen haber, akıllara daha önce Vakit’in Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday'ı, Danıştay üyelerini ve Ahmet Taner Kışlalı'yı da benzer bir şekilde haberleştirmesini getirdi.