BIST 10.392
DOLAR 32,33
EURO 34,94
ALTIN 2.389,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyamanlı Gazze şehidi karşılandı

Gazze'ye yardım götüren gemilere İsrail'in saldırması sonucu şehit düşen Fahri Yaldız (43) tarifeli uçak ile Adıyaman Havaalanı'na gözyaşları arasında getirildi.

Abone ol

THY'nin tarifeli uçağıyla Adıyaman Havaalanına getirilen Fahri Yaldız'ın cenazesi Gazze'ye doğru birlikte yola çıktığı arkadaşlarıyla aynı uçakta memleketine getirildi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tarafından karşılanan cenaze ve diğer kişiler gözyaşları arasında karşılandı. Fahri Yaldız'ın bulunduğu gemide bulunan Mazlum-Der Genel Başkanı Faruk Ünsal ve diğer 4 kişiyi karşılamaya gelenlere uzun süre sarılarak, ağladılar. Havaalanına karşılamaya gelen şehidin yakınlarından bazıları fenalaştı.

Sinir krizleri geçiren ve bayılan şehit yakınlarını ambulansta müdahale edildi. Şehidin tabutu uçaktan Tekbirler ve dualar eşliğinde indirilerek, cenaze aracına bindirildi. Şehit cenazesi havaalanı dışında bekleyen çok sayıda vatandaş tarafından sloganlar eşliğinde karşılandı. Binlerce kişi ellerinde Türk ve Filistin bayraklarını salladı. 

Fahri Yaldız ile birlikte gemiye binen Abdullah Keskin ise, sabah namazını kılarken İsrail askerlerinin hiçbir ikaz yapmadan kendilerine saldırdığını kaydederek, Fahri Yaldız'ın kaptan köşkünde bulunduğunu ve ilk savunmayı onların yaptığını söyledi.

Keskin, "Fahri kardeşimiz kaptan köşkündeydi. Askeri helikopterli oraya indirme yaptılar. İlk olarak onlar mücadeleye girdi. Orada kahramanca mücadele edip onları püskürttüler. Dört İsrail askerini aldık ve onlara dokunmadık. Doktorlarımız yaralı askerlerin tedavilerini yaptı. Onların silahını kullanmadık ve biz teslim ettik. Maalesef İsrail bu güne kadar ne yaptıysa yanına kar kaldı. Bundan sonra kendi kanlarında boğulacak ve bundan sonra her şey değişecektir. Adıyaman'ımızın ve Türkiye'mizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Şehit cenazesi binlerce araçlık konvoyla havaalanından, evine doğru yola çıktı. Cenaze Cuma Namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.