BIST 10.903
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.506,15
HABER /  GÜNCEL

Şenol Güneş en onu alın talimatı

Sırp futbolcu Marko Pantelic’in transferinde mutlu sona ulaşamayan Trabzonspor, forvet transferinde hedef değiştirdi.

Abone ol

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de gol krallığı yaşayan Ariza Makukula’ya yöneldi.

Transfer listesinde adı olan diğer futbolculara yoğunlaşan bordo-mavililer, geçtiğimiz sezon kiralık olarak formasını giydiği Kayserispor’da gol krallığına ulaşan Makukula’yı yakın takibe aldı.

Deneyimli golcüyü kadrosuna katmak için bonservisini elinde bulundurduğu Benfica kulübüyle temaslara girmeye hazırlanan Trabzonspor, yüksek bonservis bedeli talep edilmesi karşısında kiralık formülünü de gündemine alacak.

Hırvatistan milli takımının forveti Jelavic için de temaslar sürüyor.

Szymek faktörü

Trabzonspor’dan olaylı bir şekilde ayrılan Polonyalı futbolcu Miroslaw Szymkowiak, büyük ölçüde anlaşma sağlanan stoper Glowacki’nin, transferinin gerçekleşmesinde önemli rol oynadı.

Kendisine Trabzon hakkında bilgi soran Glowacki’ye, "orası futbola aşık bir şehir" diyen Szymek’in bu tutumu bordo-mavili yöneticileri de mutlu etti.

Trabzonspor’dayken yaşadığı sorunlar nedeniyle futbolu bırakarak ülkesinde sunuculuk yapan Szymek’in, sezon açılışına da davet edileceği öğrenildi.

Gabric yolcu

Trabzonspor, kadrosunda yer alan Hırvat futbolculardan Drago Gabric’in kiralanması için kulüp aranıyor.

Futbolcunun yetenekli olduğunu söyleyen ancak aynı mevkide birçok alternatifi bulunan Şenol Güneş’in bu nedenle yönetimle görüştüğü ve Gabric’in oynayabileceği bir takıma kiralık olarak verilmesine izin verilmesini istedi.

Trabzonspor'un kadrosunda yer alan diğer Hırvat futbolcu Hrvoje Cale’ye ise iyi bir teklif gelmesi durumunda bunun değerlendirileceği belirtildi.