BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.468,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakkallar güçlerini birleştirdi

Artık kepenk kapatmak istemeyen bakkallar birleşerek sorunlarına çözüm üretiyorlar.

Abone ol

Üye sayısı 100’ü geçen Birleşmiş Bakkallar (Bir-Bak) bakkal ve marketlerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bir-Bak Hareketi’nin önderi Aydın Alkan, bakkalların canlılık kazanması için böyle bir hareket başlattıklarını belirterek, üye sayısının her geçen gün arttığını söyledi. “Biz sadece birbirine güvenen ve saygı duyan bakkallarız” diyen Alkan, “Küçük esnaf büyük alışveriş merkezlerine karşı ancak birlik ve beraberlik içinde hareket ederse başarılı olur. Bir-Bak olarak toptancılarla anlaşma yapıyoruz. Üyelerimizin aynı toptancıdan alışveriş yapmasını sağlıyoruz. Böylece belirli bir istihdam oluşmuş oluyor” dedi.

Antalya’da mevcut 4 bin bakkal bulunduğunu ve en büyük sorunun iflaslar olduğunu belirten Alkan, “Öncelikli hedefimiz iflasların önüne geçmek. Artık kepenk kapatan esnaf olmasın diyoruz. Bakkallarla ilgili AVM yasa tasarısı 14 kez meclise gitti ve her defasında geri döndü. Ben o yasanın çıkacağını sanmıyorum. Bir-Bak olarak Ahilik geleneğini devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Bakkalcılar Odası ile bir ilgilerinin olmadığını ve onlara karşı bir muhalefet olmadıklarını belirten Aydın Alkan, “Biz geçinmek isteyen. Yok olmak istemeyen bakkallarız. Sadece güçlerimizi birleştirdik” diye konuştu.