BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa esrarengiz işadamını merak ediyor

Bursaspor'u şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam'ın büstünü yaptırtıyor. Bursalı bu kişinin kim olduğunu merak ediyor...

Abone ol

Bursaspor'u şampiyonluğa taşıyan Ertuğrul Sağlam'ın sıkı bir hayranı var. Öyle sıkı bir hayran ki Sağlam'ın büstünü yaptırtıyor... Kim olduğu meçhul... Bursalı da merak içinde...

Bursa'da kentin dört bir yanını süsleyen çok sayıda heykele imza atan heykeltıraş Bülent Ene, Bursaspor'u şampiyonluğa taşıyan Ertuğrul Sağlam'ın büstünü yapıyor.

İŞADAMI İSMİNİ SAKLI TUTUYOR

Heykeltraş Bülent Ene'ye Ertuğrul Sağlam büstü siparişini veren bir işadamı... Adının açıklanmasını isteyen bu işadamı, Ene'yi arayarak  Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın büstünü yapmasını istemiş.

Ene, gelen bu ilginç teklifi düşünmeden kabul ettiğini ve çalışmalara vakit kaybetmeden başladığını kaydederek, kalıp için Ertuğrul Sağlam'ın internet üzerinden yüzlerce fotoğrafını büyük bir titizlikle incelediğini vurguladı.

Büstün bire bir ölçülerde olacağını, önce kilden bir kalıp hazırlayacağını anlatan Ene, ''Ertuğrul Sağlam ile ilgili en ufak bir ayrıntıyı bile kaçırmamaya çalışıyorum. Yüzündeki en küçük ayrıntıyı bile not ederek, onu büste aktarmaya çalışıyorum'' dedi.

İŞADAMI BÜSTÜ NE YAPACAK?

Ene, polyester malzeme kullanarak hazırlayacağı büstün yaklaşık bir aylık süreçte hazır hale geleceğini, daha sonra da siparişi veren iş adamına teslim edeceğini, ancak büstün nerede kullanılacağını bilmediğini dile getirerek, ''Büst kentin işlek bir yerinde veya bir kurum önünde mi sergilenecek yoksa iş adamı tarafından Ertuğrul Sağlam'a mı verilecek bilemiyorum. Ama umarım kenttin çok güzel bir yerinde sergilenir'' diye konuştu.