BIST 10.092
DOLAR 32,35
EURO 34,66
ALTIN 2.409,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eğirdirdeki ihalede satılanlara bakın!

Hayvanat bahçesi ruhsatsız dipe kapatıldı. Hayvanlar da ihaleyle satılığa çıkarıldı... Timsah, maymun, deve ihalede...

Abone ol

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan belediyeye ait hayvanat bahçesi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle kapatılırken,hayvanlar ihaleyle satışa çıkarıldı.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, hayvanat bahçesinin 1996 yılında kurulduğunu ve 14 yıldır ruhsatsız çalıştırıldığını bildirdi. Isparta Valiliğinden, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle hayvanat bahçesinin kapatılması yönünde yazı geldiğini belirten Özmeral, ruhsatsız olması ve gölü kirletmesi nedeniyle hayvanat bahçesinin kapatılmasına karar verdiklerini ve burada bulunan hayvanları ihale usulüyle satışa çıkardıklarını kaydetti.

SATILAN HAYVANLARA BAKIN!...

Aralarında timsah, maymun, at, deve, ördek gibi hayvanların bulunduğu 368 hayvanın satışı için iki kez ihaleye çıktıklarını anlatan Belediye Başkanı Özmeral, ''İlk ihalede 24 bin TL'lik, ikinci ihalede ise 23 bin TL olmak üzere 47 bin TL'lik satış gerçekleştirildi. Elimizde 5 at kaldı, 500 TL'den satışa çıkardığımız atlara ise henüz alıcı çıkmadı'' dedi.

Hayvanat bahçesindeki iki timsah ile maymunları bir hayvanat bahçesine sattıklarını belirten Özmeral, Eğirdir Hayvanat Bahçesinde fil, zürafa gibi hayvanat bahçesine değer kazandıran hayvanların bulunmadığını söyledi.

BELEDİYE, MASRAFLI DİYE KAÇAK ÇALIŞTIRMIŞ

Özmeral, hayvanat bahçesinin masraflı ve sorumluluğunun çok ağır olduğunu ifade ederek, ruhsat alma işlemlerinin güç olması nedeniyle, ruhsat almak yerine kapatmayı tercih ettiklerini bildirdi.

14 yıldır çalışan hayvanat bahçesinin sürekli zarar ettiğini ileri süren Özmeral, ''Hayvanların bakımı, oradaki personel olmak üzere hayvanat bahçesinin belediyeye maliyeti yılda 7-8 milyon TL'yi bulmuş. Bu kadar parayla ruhsatsız bir yer çalıştırmaktansa okul yaptırmak daha hayırlı olurdu. Eğitim kurumlarına destek olunabilirdi'' diye konuştu.

Hayvanat bahçesindeki hayvanların satışından elde edilen 47 bin TL ile 25 milyon TL'lik borçla devraldıkları belediyenin borçlarının bir bölümünü de ödeyeceklerini bildiren Özmeral, hayvanat bahçesi yerinin ise park ve dinlenme yeri olarak düzenleneceğini belirtti. İnsanların burada yürüyüş yapabileceklerini, bisiklet binebileceklerini anlatan Özmeral, masraflı olmayan bir kaç hayvanın burada tutulabileceğini sözlerine ekledi.