BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Karnından 4 kilo 320 gram ur çıktı

Ultrasonda karnında ur olduğu tespit edilen kadın ameliyat oldu, çıkan 4 kiloluk kitle doktorları bile şaşırttı.

Abone ol
Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, 39 yaşındaki Nurgül Başoğlu'nun karnından, ameliyatla 4 kilo 320 gram büyüklüğünde ur çıkartıldı.
Soma'da yaşayan Nurgül Başoğlu, karın ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlık şikayeti üzerine eşi 48 yaşındaki İbrahim Başoğlu'yla, tavsiye üzerine Doğum ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Kurtul'un Akhisar'daki muayenehanesine gitti. Yapılan tetkik ve çekilen utrason sonucu Nurgül Başoğlu'nun karnında 4 kilo 320 gramlık bir ur olduğu tespit edildi. Başoğlu'na en kısa zamanda ameliyatla urun alınması gerektiği bildirildi.

Başaoğlu'nurn karnındaki, 40 santimetre boyunda, 35 santimetre enindeki ur, Akhisar Özel Doğuş Hastanesi'nde, Dr. Özgür Kurtul'un babası Genel Cerrah Bülent Kurtul yaptığı iki saatlik ameliyatla çıkartıldı.

30 yıldır genel cerrahlık yaptığını ancak bugüne kadar böyle bir urla karşılaşmadığını söyleyen Bülent Kurtul, “Ender bir vaka. Büyük olasılıkla iyi huylu bir ur. Oğlum Özgür Kurtul ile birlikte ameliyat ekibimiz Anestezi uzmanı Nihat Özkan, teknisyen Caner Kafes, Asiste Hemşirelerimiz Şerife Vural, Nazire Akyar, Göksel Koç ile birlikte çok başarılı 2 saat süren bir operasyonla uru çıkardık. İki gün konuğumuz olacak Nurgül hanımı daha sonra taburcu edeceğiz” dedi.