BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Taliban'ın isteğine Karzai'den cevap

Afganistan Devlet Başkanı Karzai'ye, Türkiye'den Taliban ile müzakerelerde arabuluculuk yapmasını istedi.

Abone ol
Afganistan Devlet Başkanı Karzai'ye, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirve Toplantısı'nda, Taliban'ın görüşmelerin için Türkiye'de büro açması ile ilgili haberler soruldu. Karzai, "Ben de böyle bir teklif yapıldığının farkındayım. Daha önce de benimle bu konu görüşüldü. Taliban harekatına yakın kişiler tarafından." dedi.
Karzai şöyle devam etti: "Türkiye'nin Taliban ile görüşmelerin yapılacağı bir yer olarak seçilmesi, uzlaşma ve birleşmenin yapılacağı yer olabilmesi için bir temsilcilik açma fikri İngiliz basınında Daily Telegraph gazetesinde yer aldı. Türkiye nezaket göstererek, ev sahipliği yapmayı kabul ederse, biz Afganistan hükümeti böyle bir organizasyonun Türkiye'de yapılmasından sevinç duyarız."

İngiliz The Telegraph gazetesi, Taliban'ın eski İslamabad Büyükelçisi Molla Abdül Selam Zaif'in barış müzakerelerinin başlayabilmesi için Taliban için "güvenli bir üs" gerektiği ifadelerine yer verdi. Haberde, Taliban'ın Körfez devletlerinden biri, Almanya, Türkiye veya Japonya'da büro açmak istediği belirtiliyor.