BIST 11.008
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,17
HABER /  POLİTİKA

Karayılan Afrikaya mı?

Barzani yönetimi Türkiye'ye tepkili. Ama soruna kendilerini de dahil eden PKK'ya da kızgınlar. Bir ara formül konuşuluyor.

Abone ol

Terör örgütü PKK, K. Irak yönetimine da zarar vermeye başladı. Türkiye'nin sorunu gibi gösterseler de PKK konusunda Barzani yönetiemi de açmazda.. Soruna onlar da bir şekilde dahil oldular..

PKK'LI YÖNETİCİLER AFRİKA'YA GÖNDERİLSİN FİKRİ

NTV'nin deneyimli Ortadoğu muhabiri Mete Çubukçu, K. Irak'ın nabzını tuttu. Yerel gazetecilerle görüştü ve PKK sorunu konusunda yönetimin yeni bir adıma hazırlandığını yazdı. O da PKK yöneticilerinin Afrika'ya gönderilmesi fikri.

KÜRT YÖNETİMİ ARADA KALDI

Kürt yönetiminin PKK’ya karşı aldığı önlemler, PKK tarafından yoğun şekilde eleştiriliyor, Leyla Zana’nın Celal Talabani’ye yönelik sözleri bu yüzden nedensiz değil. Erbil Gazetesi Yayın Yönetmeni Cevad Kadir’in söylediği gibi, Kürt Yönetimi ‘ne PKK ile ne de PKK’sız’ yapabiliyor.

Ama yönetimin, PKK liderlerinin bir kısmını başka bir ülkeye, muhtemelen bir Afrika ülkesine göndermek için girişimlerde bulunduğu konuşuluyor. Irak Kürt yönetimi de artık PKK sorununa dahil olmuş durumda.