BIST 10.428
DOLAR 32,20
EURO 34,92
ALTIN 2.410,80
HABER /  GÜNCEL

Ersoya yazarlardan destek

Ersoy'un 'oğlumu askere göndermem' sözlerine destek geldi. Yazarlar köşelerinden Ersoy'u alkışladı. Şunları yazdılar...

Abone ol

İNTERNETHABER

Bülent Ersoy'un canlı yayında söylediği 'Oğlumu askere göndermezdim' açıklamasının 'şiddeti' devam ediyor. 

ERSOY NE DEMİŞTİ?
Tamam vatan bölünmez, bilmem ne olmaz ama göz göre göre de bu çocukları bütün analar doğursun, toprağa versinler. Bu mu yani?
Bir çocuğun ne demek olduğunu ben sizler gibi bilemem. Ben anne değilim, olamayacağım da. Ama insan olarak o anaların yüreğinin nasıl cayır cayır yandığını ben anlayamam ama anneler anlar.
Başkalarının savaşı için doğurduğum çocuğu toprağa veremem
Sözlerinin internet sitesilerinde yer almasının ardından Ersoy gerek halktan, gerekçe basın camiasından sert bir tepkiyle karşılaştı. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı da Ersoy hakkında ''halkı askerlikten soğuttuğu'' gerekçesiyle jet bir soruşturma başlattı

Ancak Ersoy sadece tepki görmedi. Ona destek verenler de çıktı. Bugün bazı yazarlar köşelerinden Ersoy'un "cesaretini" alkışladılar.

HAKİKİ ANANIN SÖYLEYECEĞİ SÖZLER

Radikal Gazetesi yazarı Perihan Mağden'e göre "Karşımızda feci şekilde haklı bir Bülent Ersoy!" var. Mağden yazısında Ersoy'u överken, ona karşı tavır alan Ebru Gündeş'i de yerden yere vurmuş: "Dünyaca Tanınmış bir Türk Transseksüeli olarak Bülent Ersoy HAKİKİ BİR ANANIN vereceği cevabı vermekten, içinden pek tabii olarak geçecek duyguları haykırmaktan (gözlerden düşmek pahasına) imtina etmiyor- edemiyor. Hakiki bir kadın ve potansiyel bir anne olduğunu varsaydığımız E.Gündeş ise klişe mi klişe/duygusuz mu hakikatlerden uzak bir amigoluğu yapı yapıvermekten vazgeçmiyor"

Bugün manşetini de Ersoy'a ayıran ve "Doğurmadan Cesaret Ana" diye Ersoy'a destek veren  Taraf Gazetesi'nin iki yazarı da köşelerini Ersoy'a ayırdılar.

BU CESARET AZ BULUNUR

Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan "İtiraf edeyim ki böylesine saygıdeğer bir cesareti bu toplumda az gördüm" diyerek Bülent Ersoy'un yaptığının cesaret gerektiren bir iş olduğunun altını çizmiş. Altan yazısında şunları söylemiş: "Çocukların ölmesini istemiyorum" diyen çıkmıyor. "Bir tek Bülent Ersoy çıktı. (...) Savaşperestliğin ortalığı sardığı, hiç bedel ödemeden kahraman olma salgınının yayıldığı bir ortamda bu sözleri söylemek kolay iş değil. Gerçek bir cesaret gerektiriyor."

ACIYI ANLATMAK ONA DÜŞTÜ

Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar ise "Birinin söylemesi gerekiyordu, Bülent Ersoy söyledi. Bir annenin oğlunu toprağa verirkenki acısını anlayıp anlatmak ona düştü." diyerek Ersoy'un haklı olduğunu söylüyor.