BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,95
ALTIN 2.504,52
HABER /  POLİTİKA

AK Partiye; şerefli olun

AK Parti'nin 17. madde kazığına Bahçeli'den çok sert karşılık geldi. Hassas yerden vurdu...

Abone ol İNTERNETHABER

AK Parti ile MHP arasındaki türban mutabakatı krize döndü. AK Parti'den "17. maddede değişikliğe gerek yok" mesajı gelince MHP küplere bindi. Devlet Bahçeli, grup toplantısında Erdoğan'ı hassas bir noktadan vurdu.


Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, 17. madde aldatmacasına sert tepki gösterdi. "AK Parti'nin 17. maddeyi sürüncemede bırakma niyetinin ortaya çıktığını" vurgulayan Bahçeli,
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hassas bir noktadan yüklendi.

HAYSİYETLİ OLUN ÇAĞRISI

Şeref ve haysiyet hatırlatması yapan Bahçeli, "İster yazılı olsun ister sözlü... Varılan mutabakatlar bizim şeref ve haysiyet vesikalarımızdır. Bizimle aynı taahhüte giren partilerin de aynı ahlak ve hassasiyete sahip olduğunu duymak isteriz. MHP verdiği sözlerin bugün de arkasındadır. MHP bu siyasi ahlak sınavından da alnının akı ile çıkacaktır."

YÖK'E ÇIKIŞTI

17 maddede değişikliğe gerek yok diyen YÖK de Devlet Bahçeli'yi çok kızdırdı. Bahçeli, YÖK başkanının yetkisini aşan bir yorumda bulunduğunu belirtip, "Bu yorum YÖK'de sıkıntılı bir dönemin başladığını göstermektedir" dedi.

Bahçeli, 17 maddenin değişmesinin gerekliliğine şu sözlerle vurgu yaptı; "Bir mağduriyet alanının ortadan kaldırılmasına yönelik başlattığımız girişimin eksik bırakılarak, yeni bir mağduruyet ile çatışma ortamına girilmesini tasvip edemeyiz."

ERDOĞAN DUYMAZDAN GELDİ

Bahçeli'nin AK Parti'ye 'haysiyet ve şeref" hatırlatması yapmasının ardından gözler Erdoğan'ın grup toplantısına çevrildi.

Ama Erdoğan, Bahçeli'nin bu sözlerini duymazdan gelip kürsüye taşımadı. Erdoğan sadece Kuzey Irak'a yapılan harekat konusunda konuştu.