BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,90
ALTIN 2.389,93
HABER /  DÜNYA

Kapa çeneni Bill

Hillary Clinton, Bosna ziyaretiyle ilgili yaptığı gafı unutturmaya çalışırken eşini de uyardı.

Abone ol

Hillary Clinton, Bosna ziyaretiyle ilgili yaptığı gafı unutturmaya çalışırken bu konuyu tekrar gündeme getiren eşi eski ABD Başkanı Bill Clinton’ı, "Bilmediğin konularda konuşma" diye uyardı.

ABD’de, Demokrat Parti’nin "başkan aday adayı" olan New York Senatörü Hillary Clinton, eşi eski Başkan Bill Clinton’dan "çenesini kapatmasını" istedi.

Hillary’nin isteği, yaptığı bir hatayı Clinton’ın "ballandıra ballandıra" anlatmaya devam etmesinden sonra geldi. Hillary Clinton, First Lady olarak 12 yıl önce Bosna’ya gittiğinde keskin nişancıların ateş açtığını bir süre önce ve birkaç kez söylemişti.

Ancak, ortaya çıkan video görüntüleri Hillary Clinton’ın doğruyu söylemediğini açıkça kanıtladı. Video görüntüleri, Hillary Clinton ve kızı Chelsea’nin sekiz yaşındaki bir çocuk tarafından Tuzla’da karşılanmasını gösteriyordu.

ÖVMEK İSTERKEN

Hillary, bunun üzerine "yanlış konuştuğunu" ifade etti, ancak özür dilemedi. Ama, Bill Clinton, eşi için seçim meydanlarında ve halk önünde yaptığı konuşmalarda Hillary’nin "ne kadar cesur biri" olduğunu ve Eleanor Roosevelt’ten sonra bir çatışma bölgesine giren "ikinci first lady" olduğunu "şişire şişire" anlatmayı sürdürdü.
Bill Clinton, son olarak, Indiana’da, Hillary’nin kendisini arayarak bilmediği bir olay hakkında konuşmamasını istediğini ve "Bunu bana bırak ben halledeyim" dediğini kaydetti. Clinton, eşine, "Tabii hanımefendi" diye cevap verdiğini belirtti.

Hillary’nin Sözcüsü Phil Singer, Bill Clinton’ın eşini desteklemesinin takdir edildiğini, ancak Bosna gezisiyle ilgili hata ve sorumluluğunun New York Senatörü’ne ait olduğunu söyledi.