BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.430,50
HABER /  SPOR

Cimbom zirveye çıktı

Zirve takibini sürdüren Galatasaray, zorlu randevuda Trabzonspor'u aynı skorla mağlup etti ve haftalar sonra lider oldu.

Abone ol G.SARAY: 1-0 :TRABZON

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Yunus Yıldırım, Alper Ulusoy, Volkan Narinç

Galatasaray: Aykut, Emre, Okan, Hakan Şükür, Mehmet Topal, Ayhan, Sabri, Arda, Volkan, Servet, Ümit

Trabzonspor: Tolga Zengin, Ferhat, Tayfun, Çağdaş, Mustafa, Hüseyin, Hasan, Ayman, Yattara, Umut, Barış

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya Galatasaray başladı... İki takıma da başarılar diliyoruz...

2. dakika. Mücadelede ilk dakikalar oynanıyor.

3. dakika. G.Saray atağı sol kanattan Sabri ile etkili gelişti. Rakibinden sıyrılan Sabri sıfıra inip topu kale sahasına kesti. Tolga sert gelen topu çıkarak kontrol etti.

4. dakika. G.Saray gole Okan ile yaklaştı. Sol kanattan Arda ceza sahasına ortasını yaptı. Kaleci Tolga, Ümit Karan ile birlikte çıktığı topu sektirdi. Altıpas içinde Okan sırtı dönük pozisyonda topu kaleye vurdu. Meşin yuvarlak üst ağlara takıldı.

5. dakika. G.Saray gol için üst üste ataklar geliştirmeye başladı. Sağdan Ayhan Akman ceza sahasına ortasını yaptı. Ümit Karan kafayı vurdu. Tolga iyi yer tutarak topu kontrol etti.

6. dakika. G.Saray bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Okan'ın pasıyla ceza sahasına sokulan Hakan Şükür topu soluna çekerek yerden ters köşeye şutunu çıkarttı. Tolga rahat pozisyonda bir kez daha topu sekterdi. Ümit Karan önünde bulduğu topu Tolga'nın üzerine vurdu. Sarı-Kırmızılı ekip mutlak bir golü kaçırdı.

10. dakika. G.Saray rakibine oranla daha baskılı bir futbol ortaya koyuyor. Trabzon bu bölüme kadar yarı sahasında çıkmakta güçlük yaşadı. 0-0'lık eşitlik sürüyor.

15. dakika. G.Saray oyunu rakip yarı sahaya yıkmış durumda. Sarı-Kırmızılı ekip sağ kanattan Sabri ile serbest vuruş kullandı. Ceza sahasına inen topu Tayfun kafa ile karşıladı.

G.Saray sağ kanattan köşe vuruşu kazandı. Sabri'nin ortasında büyük bir karambol yaşandı. Trabzon savunmasının uzaklaştıramadığı pozisyonda Arda altıpas içinde topa ıska geçti. Boşta kalan topu Ümit Karan arka direkte kale yerine dışarı vurdu. Net bir fırsat daha kaçtı.

17. dakika. Trabzon rakip kaleyi Hüseyin ile yokladı. Nadir gelişen Bordo-Mavili ekibin atağında Hüseyin ceza sahasının dışından şutunu attı. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

20. dakika. Karşılaşmada 0-0'lık eşitlik devam ediyor. G.Saray bu anda Arda ile ceza sahasına çalımlarla sokuldu. Barış iyi kademeye girerek kalesinde yaşanacak büyük tehlikeyi  kornerle uzaklaştırdı.

21. dakika. G.Saray sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hakan Şükür ile yaklaştı. Volkan'ın arka direğe kestiği ortaya Hakan Şükür iyi yükselip kafayı vurdu. Yerden seken topu Tolga harika uzanarak çıkartmayı başardı.

22. dakika. G.Saray bir kez daha gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına kesilen ortaya Okan vurdu. Mustafa Keçeli son anda ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

23. dakika. Maçta G.Saray'ın mutlak hakimiyeti var. Sarı-Kırmızılı ekip yakaladığı net gollük fırsatlardan şu ana kadar sonuç alamadı. Trabzon yarı sahasından çıkamıyor.

24. dakika. Trabzonspor'da Tayfun Cora sarı kart gören isim oldu.

24. dakika. G.Saray inanılmaz bir gol fırsatından daha sonuç alamadı. Sol kanattan Okan kazanılan serbest vuruşu kullandı. Tolga'nın boşa çıktığı pozisyonda Servet kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üst direkten dönerek Tolga'nın ellerinde kaldı.

27. dakika. G.Saray üst üste geliştirdiği ataklarda Trabzon savunmasını bunaltmış durumda. Sağ kanattan süratle ceza sahasına sokulan Sabri çarprazdan sert vurdu. Ters taraftan direğin dibine vuran meşin yuvarlak auta çıktı.

33. dakika. G.Saray gole Arda ile çok yaklaştı. Genç futbolcu ceza sahasına topla sokulup Ümit Karan ile ver-kaç yaptı. Trabzon savunmasının adeta uyuduğu anda topla buluşan Arda köşeye yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direği sıyırıp auta çıktı.

37. dakika. G.Saray atağı sağ kanattan hızlı gelişti. Okan'ın ara pasıyla Hakan ceza sahasına hareketlendi. Tolga zamanında çıkarak topu rakibinin bir adım önünde kontrol etti.

39. dakika. Trabzonspor sağ kanattan rakip kaleye etkili indi. Ayman'ın ceza sahasına kestiği sert ortaya Sabri ters bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak kalenin az farkla yanından kornere çıktı.

40. dakika. İlk yarı için son 5 dakikaya girildi. G.Saray'ın gol için atakları sürüyor. Sağ kanattan Sabri ceza sahasına ortasını yaptı. Hakan Şükür altıpas üzerinden yükselip kafayı vurdu. Top üst direği sıyırıp auta çıktı.

42. dakika. Trabzonspor maçta ilk kez rakip kaleye organize bir atak ile indi. Ayman sol kanattan bomboş pozisyonda bindiren Yattara'yı kaçırdı. Yattara ceza sahasına sokulup topu geriden gelen Ayman'a bıraktı. Ayman'ın istediği gibi vuramadığı top ceza sahası içinde Umut'ta kaldı. Umut uygun durumda şutunu attı. Meşin yuvarlak direğin az farkla yanından auta çıktı.

44. dakika. Trabzonspor Umut ile mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sol kanattan gelişen atakta Hasan ceza sahasına harika bir ara pası çıkarttı. Savunmanın arkasında topla buluşan Umut kaleci Aykut ile karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağa ıska geçti. Aykut iki hamlede topu kontrol etti.

45. dakika. İlk yarı için normal süre sona erdi. Hakem uzatma oynatmadı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında G.Saray ve Trabzonspor soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Trabzonspor'da 2. yarıda Barış Memiş kenara alındı. Adnan oyuna dahil olan isim

2. yarıya Trabzonspor başladı.

46. dakika. Trabzonspor sol kanattan rakip kaleye etkili indi. Mustafa Keçeli'nin ceza sahasına kestiği topa Volkan kafayı vurdu. Ceza sahası önünde boşta kalan topa Arda son anda ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

48. dakika. G.Saray sağ kanattan Volkan ile köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına inen topu Trabzon savunması bir türlü uzaklatıramadı. Kafalardan seken top gollük pozisyona dönüşmeden atak sona erdi.

50. dakika. G.Saray golü Arda ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Ayhan Akman ceza sahasına yerden pasını çıkarttı. Arda penaltı noktası üzeirnde bomboş pozisyonda yerden şutunu attı. Top köşeden ağlara takıldı.

G.Saray, Arda'nın golüyle Trabzon karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

52. dakika. Trabzonspor'da Yattara rakibine yaptığı sert faul sonrası sarı kartı gören isim oldu.

55. dakika. Hakemden çok tartışılacak bir karar geldi. Sol kanattan gelişen Trabzon atağında Mustafa Keçeli ceza sahasına ortasını yaptı. Adnan'ın üzerinden geçen top arkadaki Umut'ta kaldı. Umut topu ağlara bıraktı. Ofsaytla alakası olmayan pozisyonda yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

Trabzonlu futbolcuların yoğun itirazı sonuç vermedi. Hakem çok tartışılacak bir karara imza attı.

58. dakika. G
.Saray 2. gole Arda ile yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Arda dar açıdan şutunu attı. Savunma son anda ayak koyarak topu kornere çeldi.

61. dakika. Trabzonspor sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Yattara'nın ceza sahasına kestiği topu savunma karşıladı.

63. dakika. Trabzon atağı sol kanattan etkili gelişti. Mustafa Keçeli'nin pasında Ayman ceza sahasına sokulup ortasını yaptı. Savunma ayak koyarak tehlilkeyi kornerle uzaklaştırdı.

65. dakika. Trabzonspor atağında Yattara ceza sahasına sokulduğu anda sert bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

66. dakika. G.Saray'da Okan Buruk yerini Barış Özbek'e bıraktı.

67. dakika. G.Saray atağı sağ kanattan etkili gelişti. Volkan sıfırdan ceza sahasına ortasını yaptı. Hakan Şükür iyi yükselip kafayı vurdu. Yerden sekip köşeye doğru giden meşin yuvarlağı Tolga iyi uzanarak kontrol etti.

69. dakika. Trabzonspor kaleyi karşıdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun gerisine Çağdaş geldi. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak baraja takıldı.

70. dakika. G.Saray, Trabzon'un serbest vuruşu sonrası kontra atağa hızlı çıktı. Soldan gelişen atakta Sabri sıfıra inip kale sahasına ortasını yaptı. Volkan uygun durumda topa ayak koyamadı. Sağ kanada açılan topu Arda ceza sahasına çevirdi. Ayman ayak koyarak tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

46. dakika. Trabzonspor'da Hasan Üçüncü yerini Ergin Keleş'e bıraktı.

79. dakika. G.Saray'da Ümit Karan yerini Nonda'ya bıraktı.

79. dakika. Trabzon atağında Yattara, Ergen Keleş'in pasında ceza sahası dışından kaleye aşırtma bir vuruş çıkarttı. Aykut'un ilerde olduğu pozisyonda meşin yuvarlak kalenin yanından auta çıktı.

80. dakika. Karşılaşmada son 10 dakikaya girildi. G.Saray'ın, Trabzon karşısında 1-0'lık üstünlüğü sürüyor.

84. dakika. G.Saray'da Arda Turan yerini Hakan Balta'ya bıraktı.

86. dakika. G.Saray sağ kanattan gelişen atakta rakip kalede etkili oldu. Sabri ceza sahasına girmeden sert vurdu. Savunmadan seken topu Hakan Şükür kontrol edip geriden gelen Barış'a çıkarttı. Bu futbolcunun köşeye plase vuruşunu Tolga iyi uzanarak kontrol etti.

87. dakika. G.Saray 2. gol şansını Hakan Balta ile kullanamadı. Sol kanattan bomboş pozisyonda ceza sahasına sokulan Hakan Balta kaleci ile karşı karşıya pozisyonda ağları havalandıramadı. Tolga'nın çeldiği topu Hakan arka direğe havalandırdı. Trabzon savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

90. dakika. Maçta normal süre sona erdi. Hakem uzatma süresi olarak 6 dakika gösterdi.

90+3. dakika. G.Saray Nonda ile 2 gole çok yaklaştı. Ayhan sağ kanattan şık çalımlarla rakiplerinden sıyrılıp Nonda'yı gördü. Nonda, ceza sahasına girmeden sert vurdu. Top üst direği yalıyarak auta çıktı.

90+4. dakika. G.Saray sol kanattan köşe atışını paslaşarak kullandı. Ayhan Akman sıfırdan ceza sahasına sert bir top kesti. Kaleye yönelen topu Tolga son anda tokatlayarak kornere çeldi.

90+6. dakika. Trabzonspor'da Çağdaş sarı kart gördü.

Maçın uzatma anlarında başka gol olmadı. G.Saray zirve yarışında hayati önem taşıyan Trabzonspor maçını Arda'nın tek golüyle 1-0 kazanarak puanını 67 yaptı. Sarı-Kırmızılı ekip bu sonuçla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.