BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kanları yerde kalmadı

Çukurca, 1 Asteğmen ile 1 erin şehit edildiği saldırının planlayıcısı öldürüldü

Abone ol

Hakkari Valiliği, Çukurca ilçesinde 1 Asteğmen ile 1 erin şehit edildiği saldırının planlayıcısı ''Amed'' kod adlı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Hakkari Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 1 Eylülde Çukurca ilçesi ile Hakkari-Şırnak kara yollarında yol emniyetini sağlayan Köprülü Üs Bölgesi'ne terör örgütü PKK üyelerince saldırı düzenlendiği ve çıkan çatışmada Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay ile jandarma er Emrah Yiğit'in şehit edildiği anımsatıldı.

Çatışma sonrasında bölgede yapılan istihbarı çalışmalar ve arazi arama faaliyeti sonucu saldırıyı planlayan ve yöneten ''Amed'' kod adlı terör örgütü PKK üyesinin, açılan karşı ateş esnasında ağır yaralandığının belirlendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Diğer terör örgütü mensuplarınca bölgeden uzaklaştırıldığı ve yaralı teröristin kısa süre sonra öldüğü tespit edilmiştir. Olaydan sonra bölgede yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında teröriste ait olduğu belirlenen kanlı hücum yeleği, bir çift ayakkabı ve 2 el bombası ele geçirilmiştir.'' Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının geniş çaplı sürdürüldüğü kaydedildi.