BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ünlü işadamı az kalsın ölüyordu

Bodrum'da dalış sırasında ani basınç değişimi sonucu vurgun yiyen işadamı az kalsın ölüyordu

Abone ol

Bodrum'da dalış sırasında ani basınç değişimi sonucu vurgun yiyen Clup Flipper'ın sahibi işadamı Ahmet Bayer'in tedavisine İzmir'de devam ediliyor.

Bayer'in tedavi gördüğü İzmir Özel Kent Hastanesi'nden alınan bilgiye göre, yoğun bakım ünitesinde tutulan Bayer'e, vurgun etkisinin ortadan kaldırılabilmesi için Bornova'daki bir diğer özel sağlık kuruluşunda hiperbarik oksijen tedavisi uygulanıyor. Bayer'in hayati tehlikesinin bulunmadığı ve sağlık durumunda henüz bir değişme olmadığı bildirildi.

Erkan Ayral ile birlikte dalış yapan ve oksijeni azalmasına rağmen Ege Denizi'nin mavi derinliklerinde dalışa devam eden Bayer'in, hızlı çıkış yaparken vurgun yediği, sualtı akıntısına kapılarak Orak Adası'nın bir mil açığına sürüklendiği için de botunu bulamadığı belirtildi.

Önce Universal Bodrum'a, ardından Marmaris Aksaz Deniz Üssü'ndeki basınç Tedavisi süren Bayer'in, "Oksijenimin bittiğini fark edemedim. Yukarı çıkınca akıntı ile derinliklere doğru sürüklendim, yardım isteyemeyecek kadar tekneden uzaklaşmıştım. Ali Şen ve arkadaşları beni tekne ile denizin ortasında yarı baygın vaziyette buldu. Su üstüne nasıl çıktığımı hatırlamıyorum. Mavi derinliklerin büyüsüne kapıldım ve ihmalden bu duruma düştüm. Profesyonelim ama amatörce davrandım'' dediği öğrenildi.
 Bayer'in göğsünden aşağısının tutmadığı ve hayati tehlikeyi atlatamadığı kaydedildi.

Bayer'in eşi Sinem Bayer, Bodrum Devlet Hastanesi'nde basınç odasına giremeyip zaman kaybetmelerinin büyük olumsuzluk yarattığını ve iyileşme süreceni zorlaştırdığını söyledi. Eşinin 25 yıllık profesyonel dalgıç olduğunu, birlikte dünyanın bütün denizlerinde daldıklarını anlatan Sinem Bayer, "Bu yaz boyunca da Yunan adaları ve Göcek'te dalışlar yaptık. Dalmak eğlenceli bir iştir, tehlikeli değildir. Eşim deniz dibindeyken oksijen tüpü bitince üzerindeki tüm ağırlıkları bırakarak, metreyi ağırlıksız olarak çıkmış. Ancak deniz dalgalı olduğu için 1.5 saat süreyle suyun üstünde botu bulamamış. Botu bulmuş olsaydı yedek tüpü alarak yeniden dalıp, bekleye bekleye su yüzüne çıkacaktı. O zaman böyle olmayabilirdi'' diye konuştu.

BASINÇ ODASI REZALETİ

Olay, basınç odası rezaletini de gözler önüne serdi. İki yıl önce Bodrum Su Ürünleri Enstitüsü'nün kapatılması üzerine Bodrum Devlet Hastanesi bünyesine alınan basınç odası tedavi ünitesinin, uzman kadro olmadığı için iki yıldır çalıştırılamadığı ortaya çıktı. Hastanenin zemin katında kaderine terk edilen ünitenin depo olarak kullanıldığı anlaşıldı. Fazla sandalyelerin, tabloların konulduğu merkezin atıl kalması, deniz kentinde tepki yarattı.