BIST 10.756
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.430,72
HABER /  GÜNCEL

Bu da duygusal hırsız

Çaldığı çantanın içinden aile fotoğrafları çıkan hırsız, vicdanına yenik düşünce bakın ne yaptı.

Abone ol

Bu ilginç hırsızlık olayı Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Türk-Tayvan İş Konseyi Başkanı İbrahim Güder'in başına geldi. İbrahim Güder, 31 Ağustos Perşembe günü Altunizade Kısıklı Caddesi üzerinde bir bankaya, ardından da bir arkadaşına uğradı. Döndüğünde otomobilinin lastiklerinin inik olduğunu fark eden Güder, aracını yol kenarına park edip işaret levhası koymak amacıyla aracından indi. Tam bu sırada bir kişi otomobili alıp kaçtı.

Taksiyle otomobili takip eden Güder, aracını park edilmiş olarak buldu. Hikayenin sonrasını Güder şöyle anlatıyor; ''Polise haber verdim. Otomobilde bulunan ve içinde 8 bin dolar, 2 bankaya ait çek koçanları, nüfus cüzdanı, kimlik kartım, inşaat firmasına ait evraklar, şahsıma ait bazı özel evraklar, özel ve şirkete ait hard diskler, kira kontratı, randevu defteri, aile resimleri, fotoğraf makinesi, 2 adet hesap makinesi, evimin ve büromun anahtarlarının bulunduğu çantamın alındığını bildirdim. Bir gün sonra şirkete, adıma bir koli geldiği bildirildi. Böyle bir şey beklemiyordum. Murat Çelik adında bir kişiden geliyordu.''

-HIRSIZDAN ÖZÜR NOTU-

İbrahim Güder, koliyi açtığını ve içerisinden çalınan çantasının çıktığını belirterek, çantanın içine de bir not iliştirildiğini kaydetti. Güder, notta, ''Senden çok özür dilerim. Senin yaşadığın hayatı aile fotoğraflarından gördüm. Çok mutlu bir aile ortamın var. Benim yaşadığım dünyayı görsen bana üzülürsün, ağlarsın. Sadece bağışlamanı dilerim İbrahim Abi'' yazdığını bildirdi. İbrahim Güder, çantada yaptığı kontrolde 8 bin dolar ile fotoğraf makinesinin olmadığını kaydetti. Bu arada, soruşturmayı yürüten polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, kargo şirketine verilen adresin Kadıköy'de bir boş arsaya ait olduğu belirlendi.