BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Barış mitingi çatışmayla bitti

Barış için toplanılan mitingde Apo lehine slogan atılınca polis müdahale etti

Abone ol

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen “Türkiye ve Ortadoğu'da Barış, Halkların Kardeşliği” mitingi polis müdahalesi ile sona erdi.

Mitingde sık sık Öcalan lehine slogan atılması polis müdahalesiyle karşılaştı. Mitingi dağıtmaya çalışan polisle göstericiler arasında çatışma çıktı. DTP, EMEP, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Halkların Kardeşliği İnisiyatifi, İHD, KESK İstanbul Şubeler Platformu gibi sivil toplum örgütlerinin katılımı ile gerçekleşen Çağlayan Mitingi, saat 15.00’de AKP İstanbul İl Binası önünde başladı.

Kortejlerin sık sık Kürtçe “Biji Aşti”, “Biji Biratiya Gelan”, “Biji Apo” sloganları atması ve Abdullah Öcalan posterlerinin taşınması polisin uyarısına neden olurken, miting “alanda kaos oluştuğu” gerekçesiyle sona erdirildi.

Öcalan posteri taşıyan bir kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan olaylara polis göz yaşartıcı gaz bombaları ile müdahale etti. Çıkan olaylarda 6 kişinin göz altına alındığı belirtildi. Çağlayan Meydanında gerçekleşecek mitingde, Kardeş Türküler grubunun sahneye çıkması bekleniyordu.

Kaynak: ANKA