BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın taciz isyanı

Başbakan Erdoğan, ''Kadınlara taciz noktasındaki yaklaşımları lanetliyoruz'' dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kadınlara taciz noktasındaki yaklaşımları lanetliyoruz'' dedi. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Hayme Ana ve Göç Şenliği'ne katılmak üzere Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyü'ne geldi.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte ilk olarak Hayme Ana Türbesine geldi. Erdoğan, türbe ziyaretinin ardından çini sanatçısı Hüseyin Kahraman'ın Osmanlı Padişahları Çini Resim Sergisini gezdi.

Serginin ardından şenliklerin yapılacağı alana gelen Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Hayme Ana'nın fedakarlık ve bilgelik timsali bir insan olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: ''Elbette sadece geçmişi anmakla kalmayacağız. Tarihte farklı inanç ve kültürden pek çok insanı şefkatle kucakladığımız gibi bugün de adaletin, barışın ve kardeşliğin bayrağını yükseltmeye devam edeceğiz. Tarih boyunca vatan ve millet sevgisiyle dolu nesillerin ve unutulmaz kahramanların yetiştirilmesinde Hayme Ana başta olmak üzere anaların rolünün çok büyük olduğunu vurgulayan Erdoğan, ''Onun için bizim medeniyetimiz, cenneti anaların ayakları altına sermiştir. Onların hakkın kolay kolay ödeyemeyiz'' diye konuştu.

Bu sözler üzerine bir vatandaş, ''Kadın hakları savunucuları duysun'' diye Başbakan Erdoğan'a seslendi. Erdoğan da ''Bak ses geliyor. Kadın haklarına ders bu medeniyetten çıkar'' dedi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: ''Tüm ülkemizde en doğusundan en batısına en kuzeyinden en güneyine özellikle kadınlara taciz noktasındaki yaklaşımları lanetliyoruz. Bunu özellikle ifade ediyorum. El ele omuz omuza bir bütün olarak medeniyetimizi geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşıyacağız. Medeniyetimizin mayası, öyle güçlü ki, bizi öyle güçlü bağlarla birbirine bağlamış ki, bu yönde devam edersek üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk hiçbir engel yoktur. Onu böyle biliniz.''