BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Kandil'den öyle bir tehdit geldi ki...

PKK, Suriye'deki YPG için Türkiye'yi alenen tehdit etti. KCK'dan gelen açıklamada 'Kürtlerin sabrı taşıyor' denilerek 'Elini çek Türkiye' mesajı verildi.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Suriye'deki PYD'nin hamisi olan Kandil, Türkiye'yi açık açık tehdit etti.

Başbakan Erdoğan'ın 'sabrımız taşıyor' açıklasına KCK eşbaşkanları 'Asıl bizim sabrımız taşıyor' diyerek mesaj yolladı.

Türkiye'nin Suriye'deki PKK'nın uzantısı YPG ile ÖSO arasındaki çatışmalarda alenen taraf olduğunu iddia eden Kandil yönetimi, "Suriye'de halk hareketlerini destekliyorum diyen Türkiye, Kürtlerin ayağa kalkışını durdurmak için her yola başvurdu. Bir taraftan Kürtlerin birliğini önlemeye çalışırken, diğer taraftan beslediği ve donattığı İslam maskeli çeteleri Kürtlere saldırttı"iddiasında bulundu.


  BUNLARI DA OKUYUN  

BARZANİ : ÖCALAN DA ARAMIZDA OLSUN İSTERDİM
Mesut Barzani Kuzey Irak'ta düzenlenen konferansta Öcalan'ın da aralarında bulunmasını istediklerini söyledi.

barzani---öcalan-da-aramizda-olsun.jpg

KÜRTLER BİRLEŞİYOR PKK BAŞROL OYNUYOR

Bu konferans ne anlama geliyor? Birleşen Kürtlerle birlikte dengeler nasıl değişecek ve en önemlisi bundan Türkiye nasıl etkilenecek?

Erbil'deki kritik Kürt toplantısının analizini mutlaka okuyun!

KÜRT ZİRVESİNDEN ÇIKAN KARAR

Kürtler tarihlerinde belki de ilk kez böylesi bir uzlaşı içinde biraraya geliyorlar. Alınan karar ise bir kürt kongresi toplanması oldu.

kuzey-iraktaki-kürt-zirvesi.jpg

Kandil açıklamasının devamı ise tehditlerle dolu. İşte o açıklamadan bölümler;

ASIL KÜRTLERİN SABRI TAŞIYOR

Erdoğan “sabrımız taşıyor” diyor, Bülent Arınç “fiili durumları kabul etmeyiz” diyerek tehdit ediyor. Tehdit bir politika haline getirilmiş ve bu konuda da basın harekete geçirilmiştir.

Türkiye tehdit ediyor diye Rojava Kürtleri özgür ve demokratik yaşamlarından mı vazgeçecekler?

Eğer bir tahammülsüzlük ve sabır taşma varsa tüm Kürtlerin sabrı taşıyor;
Bu Türkiye'nin yaptığı nedir? Kürtler nerede bir hak kazanmak istiyorsa kaşı çıkıyor” diyorlar. Kürtlerin Türkiye algısı şimdi budur.

KARDEŞİM DEDİĞİ KÜRT'Ü KABUL ETMİYOR

Her biri bir başka ülkeden gelen ve Suriyeli olmayan İslam maskeli çeteleri destekliyor, ama kendi topraklarında özgür yaşamak isteyen Kürtlere ise düşmanlık yapıyor. El Kaide’ye bağlı olduğu söylenen bu çetelerin komşuluğundan rahatsız olmuyor, ama kardeşim dediği Kürt’ü komşu olarak kabul etmiyor.

Kürt’e hiçbir şey gitmesin diye ambargo uyguluyor, ama bu çetelere her türlü imkanı sağlıyor. Şu ana kadarki tutumuyla tam savaşın içine girmiştir. Türkiye şimdi Kürtlere karşı yürütülen savaşın tarafı olmuştur; hem de Kürt karşıtı tarafta yer almaktadır.

SURİYE KÜRTLERİNİN YANINDAYIZ

Türkiye'nin bu politikasına sadece Rojava Kürtleri değil, tüm Kürtler karşı çıkmaktadır. Biz de Hareket olarak Türkiye'nin bu politikasının karşısında olduğumuzu vurguluyor ve Rojava Kürtlerinin yanında olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz.

ROJAVA HALKI KÜRTLERİN NAMUSUDUR

Rojava Kürtleri Türkiye ile ilişki içinde olmak istediklerini defalarca açıkladı. Buna Türkiye'nin tehdit ve şantajla karşılık vermesine tabii ki Rojava halkı da boyun eğmeyecektir. Bugün tüm saldırganlara gösterdikleri kutsal direnişi Türkiye'nin saldırılarına karşı da gösterecektir.

Kürt halkının herhangi bir saldırıya sessiz kalacağını sananlar yanılırlar. Çünkü Rojava halkı Kürtlerin onurudur, namusudur.

TÜRKİYE'YE ELİNİ ÇEK DİYORUZ

Türkiye son günlerdeki kampanyayla Rojava devrimine düşmanlığını açıkça göstermiştir. Bu, özünde Kürtlerin hak ve özgürlük kazanmalarına gösterilen düşmanlıktır. Bu nedenle Türkiye'ye “Rojava halkının üstünden elini çek” diyoruz. Türkiye Rojava ve Suriye ile ilgilenecekse başta Kürtler olmak üzere oradaki demokrasi güçlerini desteklemelidir.

Bu direniş tüm Kürtlerin onuru olmaktadır. Tüm Kürtler de onurlarına ve namuslarına mutlaka sahip çıkacaklardır.”