BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,84
ALTIN 2.430,61
HABER /  GÜNCEL

Kalbinden İĞNE çıktı

Eskişehir'de 13 yaşındaki kızın kalbinden iki adet dikiş iğnesi çıkarıldı.

Abone ol

ESKİŞEHİR'de zihinsel engelli 13 yaşındaki Selda Bulut’un kalbinden 2 dikiş iğnesi çıkartıldı.

Uzun süreden bu yana göğüs ağrısı şikayeti bulunan Selda Bulut, yakınları tarafından Eskişehir'deki bir hastaneye götürüldü. Çekilen röntgen filminde kalbinde 2 iğne olduğu belirlenen Selda Bulut, Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Selda, burada ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Bülent Tünerir tarafından ameliyata alındı. Endoskopik yöntemle yapılan ameliyatla Selda’nın kalbinden 2 adet dikiş iğnesi çıkartıldı.

TIP LİTERATÜRÜNE GİRECEK OLAY

Ameliyatı yapan ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Bülent Tünerir, kalbinden 2 iğne çıkartılan Selda Bulut'un sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Tıp litaratüründe dünyada buna benzer 3 olayın olduğunu kaydeden Prof.Dr. Bülent Tünerir, şöyle dedi:

“Biri Çin'de akupuntur tedavisinde iğne kırılmış kalbin üzerine girmiş, ikincisi İngiltere'de ilaç bağımlısının ilaç enjekte ederken kırılan iğne parçası kalbine gitmiş, üçüncüsü de Japonya'da kazayla 14 yaşındaki çocuğun iğne üzerine düşmesi sonucunda kalbe saplanmış.

Bizim vakamız ise kalpte 2 dikiş iğnesinin olması nedeniyle belki de dünyada ilk görülen olgu olarak ortaya çıkıyor. Biz bu iğneleri dünyada kalp cerahisinde yeni kullanılmaya başlanılan endoskopik yöntemle çıkardık. Bu tedavi yöntemini de dünyada ilk kez uygulanan bir olgu olarak görüyoruz.''

İğnelerin 13 yaşındaki Selda Bulut'un küçük yaşlarda kalbine girmiş olduğunu düşündüklerini anlatan Prof.Dr. Bülent Tünerir, 2 iğnenin kalbin içindeki duvara yapışmış ve dokuyla örtülmüş olduğunu kaydetti.

Başhekim Prof.Dr. Tünerir, “İğneler oksitlenmiş, yeni değil. Yıllar içinde oksitlendiğini, daha küçük yaşlarda kalbe girmiş olabileceğini düşünüyoruz. İğneler kalbin içindeki duvara yapışmış ve dokuyla örtülmüş'' dedi.

KALPTEKİ İĞNELER ÖLÜMCÜL ETKİ YARATIR

Prof.Dr. Bülent Tünerir, kalbe giren iğnelerin ölümcül etki yarattığını belirtti. Selda'nın kalbine giren 2 iğnenin çok nadir bir olguyla kalp duvarına yapışıp dokuyla örtüldüğünü anlatan Başhekim Prof.Dr. Tünerir şunları söyledi:

“Selda'nın kalbine iki yolla iğnelerin girdiğini sanıyoruz. Bunlardan birisi yutulan iğnelerin toplardamardan sağ kalbe giden kan tarafından kalbe taşınmasıdır. Diğeri ise, kaza sonucu dışarıdan batma yoluyla iğnelerin kalbe girmesidir. İğnelerin kalbe girmesi çok risklidir. İlk girdiğinde ölümcül etki yaratır. Bu nedenle 13 yaşındaki çocuğun bugüne kadar sadece zaman zaman ağrılarla yaşabilmesi nadir bir olgu.

İğneler kalbin sağ karıncığı dediğimiz yerden akciğerin damarına da gidebilirdi. Kalbinden 2 dikiş iğnesi çıkardığımız Selda’nın sağlık durumu şu an çok iyi. Ağrılarından kurtulan Selda herkese gülücükler veriyor. Bir süre gözetim altında tuttuktan sonra onu taburcu edeceğiz.''

Yıllarca kalbindeki 2 dikiş iğnesiyle yaşayan Selda Bulut, ameliyatı yapan Prof.Dr. Bülent Tünerir'e sarılarak “İğnelerimi çıkardın sağol'' dedi. Selda Bulut'un annesi İpek Bulut’da kalpten çıkartılan iğnelere bakarak, bunların kızına yıllarca ağırı çektirdiğini söyledi.