BIST 10.753
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.428,63
HABER /  GÜNCEL

Kaçan sığırlar ortalığı birbirine kattı (video)

Kocaeli'nde kaçan 7 ithal Angus sığırından 4 tanesi daha yakalandı. Kurtarma operasyonlarında ise ilginç görüntüler yaşandı.

Abone ol

Bursa'ya götürüldükleri kamyondan kaçan Angus'lardan biri, yakındaki bir benzin istasyonunda bulunan köftecinin camlarını kırarak mutfağa kaçtı.

2 metre genişliğindeki mutfağa giren Angus dışarı çıkamadı. Önce Derince Belediyesi ekipleri sığıra bayıltıcı iğne yaptı. Sakinleşmeyen hayvanı Avustralyalı görevliler de bayıltıcı iğne yaparak etkisiz hale getirdi.

Avustralyalı görevliler, daracık mutfakta sıkışan hayvanı bağlayıp çekerek çıkarmaya çalıştı. Onlarca vatandaşın asıldığı iple çıkarılmaya çalışılan yüzlerce kilogram ağırlığındaki Angus, yerinden bile kıpırdamadı. Sığırı lokantanın girişine çağrılan minibüsle çekmeye çalışan vatandaşlar yine başarılı olamadı.

KÖFTECİ DÜKKANINI DAĞITTI

Angus'un mutfağın duvarının kırılarak çıkarılma ihtimaline karşılık sığırın Türk sahibi ile köftecinin sahibi Sabahattin Durad arasında pazarlık başladı. Durad zararı artı 500 TL verirken, hayvanın sahibi bunu az buldu. Tarafların uzun süren pazarlığı anlaşmazlıkla sona ererken, baygın vaziyette yatan hayvan saatlerce süren uğraşlara rağmen mutfaktan çıkarılamadı. Hayvan gümrüklü olduğu için satışı yapılamadığı ifade edilince sahipleri köfteci dükkanının zararını ödeyeceklerini söyledi.

BAYGIN SIĞIRA TOKAT

Öte yandan bir apartmanın bahçesine kaçan 2 Agnus ise iğnelerle etkisiz hale getirildi. Sığırlardan birinin hareketsiz yatması sahiplerini telaşlandırdı. Bayıltıcı iğne yapan belediye görevlisine sinirlenen hayvan sahibi, önce baygın sığırı tokatladı, ardından bıçak istedi. Görevli iğneyi doğru dozajda yaptığını söyleyerek hayvan sahipleri ile veterineri görüştürdü. Veterinerin, "Su dökün" uyarısı ile hayvan sahibi bu kez Angus'un üzerine su döktü.

Olay yerine gelen bıçak bir süre bekletilirken, Avustralyalı görevliler hayvanın yaşadığını söyleyince sahipleri derin bir nefes aldı. Aparman bahçesinden vinç yardımı ile çıkarılan Anguslar bir kamyona yüklendi. Bu arada kayıp olan 2 Angus için arama çalışmaları sürüyor.

:   Etiket: