BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

MSN kayıtları subayları şaşkına çevirdi

Deniz Kuvvetleri'ni hedef alan fuhuş çetesinin icraatları değme ajan filmlerine taş çıkarttı.

Abone ol

Çetenin elemanlarından yabancı istihbarat birimleri ile irtibatlı olan 3 hayat kadını devletin gizli bilgilerini sızdırmış. MİT ve askeri istihbaratın, gizli bilgileri sızdıran Rus, Ukrayna ve Azeri kökenli 3 hayat kadınını izlemeye aldığı öğrenildi.

Yine çete üyelerinin subayların mail ve MSN kayıtlarını kaydettikleri ortaya çıktı. Bu durumdan davacı olan 80 kadar subayın kendi özel yazışmalarını görünce büyük şaşkınlık yaşadığı belirtiliyor

Sabah gazetesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından önceki gün 9 ilde gerçekleştirilen fuhuş çetesine yönelik çok önemli ayrıntılara ulaştı. "Çete YAŞ'a sızdı" manşetiyle verilen haberde çarpıcı ayrıntılar buluruyor. 

PROJELER SIZDIRILMIŞ
Habere göre, Ege Denizi'nde keşif, gözetleme, tespit ve teşhise yönelik olarak hazırlanan Uzun Ufuk Projesi, Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi (GENESİS) ve Denizaltı Savunma Harbi (DSH) ve Karakol Gemisi Projesi'ne (MİLGEM) ilişkin çok gizli bilgilerin yurtdışına sızdırıldığı tespit edildi.

TERFİ EDECEK SUBAYLAR ÇETE TAKİBİNDE
Çetenin bu bilgilere ulaşmak için üst düzey subaylara yönelik komplolar hazırladığı ve Ağustos 2010'da toplanan krizli Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesinde terfi sırasındaki subayları ağına düşürdüğü belirlendi. Çetenin işi şansa bırakmamak için üst düzey subayların eş ve çocuklarına ilişkin de ayrıntılı bir çalışma stratejisi ortaya koyduğu belirlendi. Çetenin, terfi sırasındaki subayların durumunu ele almak için Nisan 2010'da toplantı yaptığı ortaya çıktı. İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıya B.B., Z.S.,C.D., E.K, T.E.R, T.S.A, C.A isimli subayların da katıldığı belirlendi.

SUBAYLARIN ZAAFLARI TESPİT EDİLDİ
Toplantıda Ağustos 2010 ve Ağustos 2011 tarihlerinde YAŞ'a girecek tüm subaylarla ilgili ayrıntılı bir çalışma yapıldı. Terfi sırasındaki amirallerin kadın, para ve makam düşkünü olup olmadıklarının belirlendiği toplantıda amirallerin dünya görüşü, komuta kademesine olan yakınlığı, bürokraside bir yakının bulunup bulunmadığına ilişkin çalışmalar da yer aldı. Çetenin üst düzey subaylara ilişkin yapılanmada en küçük bir ayrıntıyı dahi atlamadığı belirlendi. Amirallerin eş ve çocuklarına ilişkin de ayrıntılı bir çalışma yapan çetenin, üniversite çağındaki 6 amiral oğlu ve kızını yakın takibe aldığı belirlendi. Çete arşivinde çıkan bir DVD'de bu konuda ayrıntılı görüntülerin de yer aldığı öğrenildi. '

EMEKLİ ALBAYIN HAFIZA KARTINDAN NE ÇIKTI?

[PAGE]



'ALT DÜZEY' ÇALIŞMA
Nisan ayındaki toplantıda çetenin üst düzey subayların yanında ikinci aşamada ise daha alt düzeydeki subaylara yönelik bir çalışma yaptığı belirlendi. Bu çerçevede özellikle üsteğmen, yüzbaşı ve binbaşı rütbesinde olan ve terfi sıraları gelen 41 subay takibe alındı. İlk çalışma sonrasında bu subaylar belirlenen kriterlere göre kademelendirildi ve sonuçta 19 subayla sürekli temas sağlandı. Bu strateji ile 6 ay içinde 12 subay hayat kadınları kullanılarak çetenin ağına düşürüldü.

UĞUR YİĞİT'İN MAİLLERİNE BİLE GİRMİŞLER
Ankara 27.10.2010 Emekli Albay İ. S.'den ele geçirilen hafıza kartında Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve ailesine ait mail kayıtları ele geçirildiği iddia edildi. İddialara gore, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanı Tümamiral Fikret Güneş ve ailesi de çete tarafından takip edildi. Çetenin sadece Tümamiral Fikret Güneş'in ve ailesinin mail kayıtlarını takip etmekle de kalmadığı ve aileye ait çok özel bilgi ve fotoğraflar ele geçirildiği öne sürülüyor. Çetenin bu izleme faaliyetlerini nasıl gerçekleştirdiği ve yüzlerce subaya ait çok özel görüntüleri nasıl ele geçirdiği polis tarafından araştırılıyor. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde mailleri ve MSN görüşmeleri ele geçirilen 80 subay ve astsubayın müşteki olarak ifadeleri alındı. Çok özel görüşmeler yaptıkları mail ve MSN kayıtlarını karşılarında gören subaylar büyük şaşkınlık yaşadı ve kendilerini illegal olarak takip eden meslektaşlarından davacı ve şikayetçi oldular. 

SUBAY İNTİHARLARI MERCEK ALTINDA 
27.10.2010 Savcılık tarafından yürütülen operasyonlarda ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Son dönemlerde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli arasında ailevi gerekçeler gösterilerek yaşanan bazı intihar olaylarında, çetenin ciddi bir rolünün olduğu iddia edildi. Bu veriler ışığında savcılığın, soruşturmayı, söz konusu intiharları kapsayacak şekilde genişleteceği öğrenildi. Bu arada çetenin İstanbul ve Ankara merkezli iki arşiv oluşturduğu ve İstanbul'daki arşivi Ç.B'nin tuttuğu belirlendi. Ç.B'nin özellikle bilgisayar programları konusunda özel eğitim aldığı, bilgisayar ağlarına girerek bir çok bilgiye ulaştığı da tespit edildi. Adı geçen subayın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Donanma Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na ait bilgisayarların güvenlik duvarlarını aşarak çok kritik bilgilere ulaşmaya çalıştığı belirlendi.