BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Müslüm Gündüz böyle meydan okudu!

28 Şubat'ın en önemli aktörlerinden Müslüm Gündüz yine sahnede. Gündüz bu kez sistemi yıkmaya gelmiş!

Abone ol

28 Şubat'ın en önemli aktörlerinden Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, ilk kez canlı yayına çıktı; Türkiye'deki rejim taşlarını yerinden oynattıklarını iddia etti. 28 Şubat'ta devletle mindere çıktıklarını ancak sistemin kendilerini yere vurduğunu söyleyen Gündüz, Fadime Şahin ile birlikte ekrana gelen görüntülerini ise insan hakları ihlali olarak nitelendirdi. İşte Gündüz'ün o ilginç açıklamaları; 

28 Şubat sürecinin unutulmaz figürlerinden olan Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, NTV'de Ruşen Çakır ve Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

Gazeteciler.com'da yer alan haberde Gündüz, hakkındaki 28 Şubat sürecinde ordu merkezli bir medya operasyonuna ortak olduğu yönündeki iddiaları red ederken, ortada herhangi bir delil olmadığını söyledi. Laiklik ve müslümanlık hakkında hayli ilginç değerlendirmeler yapan Gündüz ifade biçimiyle de dikkat çekti.

28 ŞUBAT SORULARINA NET CEVAP VERMEKTEN KAÇINDI

Çakır ve Cabas programda en çok 28 Şubat sürecinin üzerinde dururken, Gündüz ise bu konudaki sorulara net cevaplar vermekten ısrarla kaçındı. Direk ya da dolaylı olarak 'kurgulanmış' bir sürecin içinde yer almadığını söyleyen Gündüz, kullanıldıkları yönündeki iddiaları ise şu sözlerle kabul etmedi.

"Hayır, biz Peygamber'in yolundan yürüdük. Yolumuz hep kesildi. Ankara'ya sokulmadık, kışın ortasında Elazığ'a gönderildik. Mesele şu aslında. Demokratik laik bir müslüman mı olsun yoksa hiç mi olmasın? Biz böyle değiliz. Bir adam hem müslüman hem laik olamaz. Nedir laiklik? Devletin bütün dinlere eşit mesafede olması değil mi? Bunun adı gavurluktur.

Karıncaseverler derneği İstanbul'a gelmek isterse bir sorun olur mu? Hayır. Peki Aczmendiler Ankara'ya gelmek istediğinde neden kıyamet kopuyor? Bizim kimseye zararımız yoktu ki."

"BEN REJİMİ YIKMAK İSTİYORUM"

Programda, Türkiye'deki rejime karşı olduğunu ve Kemalist sistemin sonunun geldiğini iddia eden Gündüz, rejimle ilgili sorulara ise "ben bu rejimi yıkmak istiyorum" sözleriyle cevap verdi. 28 Şubat döneminde, devletle mindere çıktıklarını ve rejimin kendilerini yere vurduğunu söyleyen Gündüz, şöyle konuştu:

"Rejim gidiyor, bugün rejim gidiyor. 28 Şubat'tan önce devletle mindere çıktık. Rejim bizi aldı yere vurdu, eyvallah. Rejimin taşları öyle oynadıki altı ay boyunca her gece laiklik nedir bu tartışıldı. Biz imanımızın gereğini yaptık. O sarsıntı bu değişimi getirdi."

FADİME ŞAHİN SORUSU GÜNDÜZ'Ü ÇILDIRTTI!

Müslüm Gündüz denince akla gelen ikinci isim olan Fadime Şahin de programın ilginç tartışmaları arasında yer aldı. Mirgün Cabas'ın Fadime Şahin ile ilgili iddialar ve Gündüz'le ilişkisine dair yönelttiği soruya sinirlenen Müslüm Gündüz sert tepki gösterdi. 'Laik düzen var beyfendi bu nasıl bir soru?' diyen Gündüz, Fadime Şahin ile ilgili sorulara yanıt vermekten ısrarla kaçındı. Gündüz, evine yapılmış polis baskınını hatırlatarak olayı bir insan hakları ihlali ve mahrem bir alan olarak ele aldı. İddialara dair bir yanıt vermeyen Gündüz'e göre olay özel hayatına yapışmış bir saldırıdan ibaret.

Mirgün Cabas: O görüntüler gerçekten hoş değildi. Ama Fadima Şahin'in sizin yanınıza örgütlü bir şekilde yerleştirildiği, hatta daha önce konsomasyon yaptığı bile söylendi.

Müslüm Gündüz: Bunlarla ne alakası var? Bir ev basılmış burada

Mirgün Cabas: Fadime Şahin ile ilişkinizde sonradan farkettiğiniz bir şey oldu mu?

Müslüm Gündüz: Yok kime ne?

Ruşen Çakır: Size tuzak mı kurdular?

Müslüm Gündüz: Tuzak falan değil. Geldiler kapımızı kırdılar içeri girdiler.