BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,88
ALTIN 2.386,53
HABER /  EKONOMİ

Adese halka açılıyor!

Perakendenin yükselen değeri Adese halka açılıyor!

Abone ol

Perakende sektöründe ulusal zincirler arasında yer alan Adese ilk marketini 1991 yılında açtı. İttifak Holding'in perakende sektöründe büyüme kararlılığı ile hızlı bir gelişim süreci yaşayan Adese, Konya, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Mersin, Bolu, Aksaray ve Karaman olmak üzere 9 ilde 136 mağaza sayısına ulaştı.

96.664 metrekare net satış alanında 3 bin 600'den fazla çalışanıyla milyonlarca müşteriye hizmet veren Adese'nin bünyesinde ayrıca 3 adet alışveriş merkezi bulunuyor. Adese'nin ticari gayrimenkul portföyünde bulunan Kulesite, Ereğli Parksite ve Aksaray Parksite alışveriş merkezleri bulundukları kentlerin simgesi ve sosyal yaşamın en önemli merkezleri halinde. 42 katlı Kule Plaza İş Merkezi'nde 13 ofis katına da sahip olan Adese aynı yapının son üç katında hizmet veren Kulesini Cafe ve Restoran'ın da sahibi ve işletmecisi konumundadır.

Sürdürülebilir kârlılık ve büyüme politikasıyla hizmet ağını ulusal ve uluslararası boyutta geliştirme hedefinde olduklarını vurgulayan Adese Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler; Perakende sektörünün en önemli unsurlarından birisi olan lojistik alt yapı çalışmalarında da önemli yatırımları bulunduğunu bildirdi. Özeskiciler; Adese'nin Konya'da iki, İstanbul, Ankara ve Mersin'de de birer adet olmak üzere toplam beş adet lojistik deposunun bulunduğunu ayrıca Konya'daki mağazalara ürün tedarik eden bir adet unlu mamüller üretim tesisinin de mevcut olduğunu belirtti.

Açıklamasında halka arz süreci ile ilgili de bilgi veren Adese Genel Müdürü Mustafa Özeskiciler "Adese, güçlü alt yapısı, mali şeffaflığı ve hizmet kalitesinin yanı sıra istikrarlı gelişim çizgisiyle de dikkat çekmektedir. Perakendenin yükselen değeri Adese, ihtiyaç duyduğu yazılımları üretebilme (Adese Kart, B2B,ERP) ve kendi personelini yetiştirme kabiliyetine sahiptir. Adese, sadece güçlü bir finansal alt yapıya değil, değerli bir entelektüel sermeyaye de sahiptir ve en önemlisi, insani değerler anlamında Anadolu'lu, kalite algısı bakımından evrensel bir markadır. Halka arz ile birlikte bu başarılarımızı daha yüksek seviyelere taşımak istiyoruz. Arzdan elde edeceğimiz değerle yakaladığımız istikrarlı büyüme ivmesini daha da hızlandırmak istiyoruz.

Halka arz edilecek hisselerin yüzde 40'ı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 40'ı ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Adese halka arzının toplam büyüklüğü, ek satış hariç, yaklaşık 68 – 86 milyon TL aralığında olacak" dedi.

Mağaza ağını genişletmeyi ve sektörün ilk sıralarında yer almayı hedefleyen perakende sektörünün yükselen değeri Adese'nin yüzde 29,39'u, ek satışla birlikte yüzde 33,8'i halka açılacak. Adese halka arzında talep toplama 25-26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

HALKA ARZIN KÜNYESİ

Halka arz fiyat aralığı: 7,75-9,75 TL

Talep toplama tarihleri: 25-26-27 Ekim 2011

Halka arz yöntemi: Fiyat Aralığı ile Talep Toplama

Halka arz edilen nominal tutar: 8.817.199 TL

Halka açılacak oran: %29,39

Ek satış hakkı: 1.322.579 TL

Ek satış sonrası halka açıklık oranı: %33,8

Halka arz şekli: Sermaye Artırımı (Ek satış olması halinde ortak satış)

Aracılık yöntemi: En İyi Gayret

Satmama taahhüdü: 180 gün

Tahsisat grupları: Yurtiçi Bireysel %40, Yurtiçi Kurumsal %20, Yurtdışı Kurumsal %40