BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Josicoda şaşırtan tesadüf!

Josico bugün imzayı attı. Resmen Fenerbahçeli oldu ve konuşmasında şaşırtan tesadüfü bakın nasıl açıkladı?

Abone ol

Fenerbahçe'nin İspanya'nın Villarreal takımından transfer ettiği Jose Joaquin Moreno Verdu (Josico), kendisini 2 yıllığına Fenerbahçe'ye bağlayan resmi sözleşmeye imza attı. Josico "Benim için değişik bir rastlantı oldu. Son 10 senede oynadığım tüm kulüplerin rengi sarı lacivertti. Oğlum, ben ve eşim Kanarya Adaları'ndanım. Şimdi de sarı kanarya oldum." dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen imza törenine Asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu katıldı.

JOSİCO'YA GÜVENİYORUZ

Törende ilk olarak konuşan Mahmut Uslu, "Josico Villareal'in kaptanıydı. Defansif bir orta saha olarak oynadı. Geçen sene sakatlığından dolayı 15 maç oynadı. Şimdi sakatlığı tamamen geçmiş durumda ve kendisiyle anlaştık. Takımın önemli eksikliğini gidererek önemli maçlar oynayacak. Biz buna inanıyoruz. Kendisi de inanıyor. 2 yıllık bir kontrat yapacağız. Bu transferin Fenerbahçe'ye ve camiamıza çok hayırlı olacağına inanıyorum" dedi.

İMZA NEDEN UZADI?

Törende daha sonra söz alan Şekip Mosturoğlu ise bürokratik işlemlerin uzun sürmesinden dolayı imza töreninin geciktiğini belirterek, "Kendisine Fenerbahçe ailesi adına hoş geldin diyoruz. Hem Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde hem de Türk futboluna önemli katkılar yapacak kariyerli bir arkadaş. Sakatlığı nedeniyle İspanya Milli Takımı'nın son Avrupa Şampiyonası kadrosuna giremedi. Hocamız da kendisine çok güveniyor. Hayırlı olsun. Hocanın istediği tüm bölgelere transferler yapıldı" dedi.

DAHA BÜYÜK BİR KLÜBE GELDİM

Törende konuşan Josico ise, "Güzel anılarımı geçirdiğim Villareal Kulübü'ndeki dönemimi bitirdim. Şu an Fenerbahçe'nin futbolcusuyum. Güzel bir kulüpten, hedefleri, amaçları daha büyük bir kulübe Fenerbahçe'ye geldim. Her kulvarda Fenerbahçe'nin başarısı için her şeyi yapacağım. Türkiye Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda başarı için elimden geleni yapacağım" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Josico, "Benim için futbolda, sahada gösterdiğiniz performansla yaşın çok ilgisi yoktur. Kendinize ne kadar iyi bakarsanız ve saha içinde iyi olursanız insanlar kaç yaşında olduğunu sormazlar. Benim gibi tecrübeli bir oyuncu takıma çok şeyler verebilir. Fenerbahçe'nin geçen sene Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarından haberdarım. Hatta bir çok maçını izledim. Transferimden önce Fenerbahçe'deki İspanyollarla çok fazla görüşmem olmadı. Aragones'le uzun zamandır tanışıyoruz. Takımla başladığımız andan itibaren kendisiyle fikir alışverişine gireceğiz. Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'nin bulunduğu gruptaki 4 takım da bir birine denk ve eşit takımlar. Zor bir gurup. İlk maçı dışarıda oynayacağız. Evimizdeki maçları kazanmak önemli. Ben gruptan 1. veya 2. olarak çıkacağımızı düşünüyorum. Gerek Arsenal, gerekse diğer takımlar çok güçlü ekipler. Aureilo'nun çok iyi bir futbolcu olduğunu biliyorum. Ben onun yerinde oynuyorum. Teknik direktörümüz görev verdiği takdirde o bölgede başarılı olacağımı sanıyorum.

SON 10 YILDIR TÜM KLÜPLER SARI LACİVERT

Benim için değişik bir rastlantı oldu. Son 10 senede oynadığım tüm kulüplerin rengi sarı lacivertti. Oğlum, ben ve eşim Kanarya Adaları'ndanım. Şimdi de sarı kanarya oldum. Bu kulüp için oynamaktan çok mutlu olacağım. Şu an taraftarın karşısına çıkmadığımı için beni nasıl çağıracaklarını bilmiyorum ama, Türk ve özellikle Fenerbahçe seyircisinin çok ateşli ve takımına bağlı taraftarlar oldukları biliyorum. Ben de bir an önce takımda yer alıp taraftarın karşısına çıkmak istiyorum" diye konuştu.

Törenin sonunda Asbaşkan Mahmut Uslu, Fenerbahçe A Takımı için başka oyuncu transfer edilmeyeceğini açıkladı. Fenerbahçe'de 16 numaralı formayı giyecek olan Josico, imza töreninin ardından Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çimlerine çıkarak basın mensuplarına poz verdi.