BIST 10.258
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.457,91
HABER /  GÜNCEL

Tuzlaya Gagavuz ilgisi

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin önderliğindeki heyet Gagavuzya'da büyük ilgi gördü.

Abone ol

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin önderliğindeki heyet , Tuzla’nın kardeş belediyesi olan Gagavuzya’nın başkenti Komrat’ın kuruluşunun 219. yılı münasebetiyle düzenlenen programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak amacıyla bu ülkeye gitti.

Üç gün boyunca Komrat Meydanı’nın da düzenlenen programlarda etkinlikler düzenleyen Tuzla Belediyesi, kurduğu stantlar da ebru ve çeşitli el nakış ürünleri sergiledi.

Komrat halkının yoğun ilgisinin yanı sıra Gagavuzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Komrat Belediye Başkanı Nikolai Dudoğlu, Korat Meclis Başkanı Anna Harlamenko ve Çadır Lunga Valisi Sergei Buzadji tarafından ziyaret edilen standlar büyük beğeni topladı.

Halk oyunları, Türk Halk Müziği konseri, Kafkas Halk Dansları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’ne ait mankenler Osmanlı, Atatürk ve Cumhuriyet kadını giysilerinden oluşturulan bir kreasyonu sundular. Buradaki etkinliklerde binlerce Komratlı’ya bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci: ‘ Kardeş şehrimiz Komrat’ın 219. kuruluş yılı, tüm Komratlılara ve de Gagavuzya’ya hayırlı olsun. Kilometrelerce uzaktaki kardeşlerinizden sizlere selamlar getirdik. Uzaktaki kardeşlerinizden, Türkiye’den, Tuzla’dan sizlere sevgiler getirdik. Ülkenizde, şehrinizde, huzur içinde, barış dolu, nice seneler boyunca yaşamanızı yüce Yaradan’dan diliyorum’ dedi. Komrat Belediye Başkanı Dudoğlu’da, Başkan Demirci’ye, gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Gagavuzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, yapılan etkinlikler ve Komrat’a olan desteklerinden dolayı Başkan Demirci’ye teşekkürlerini iletti. Başkan Mehmet Demirci’yi evinde ağırlayan, ikramlarda bulunan Cumhurbaşkanı Formuzal, daha sonra da Cumhurbaşkanlığı makamında kabul etti. Burada yaptığı konuşmada: ‘Sizleri burada görmekten çok mutluyuz sizler bizim bizler sizin gardaşlarınızız.’diyen Cumhurbaşkanı, Başkan Mehmet Demirci’ye Gagavuzya bayrağı ve çeşitli hediyeler sundu. Başkan Demirci’de çeşitli hediyeler ile mukabele ederken, gösterilen sıcaklıktan dolayı memnuniyetini ve şükranlarını iletti.Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan Tuzla Belediyesi heyeti, yine yoğun ilgi ve sevgi gösterileri altında uğurlandığı Gagavuzya’dan yurda döndü.