BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,84
ALTIN 2.431,08
HABER /  GÜNCEL

GOP belediyesinde mutlu son

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Belediye İş 1Nolu Şube Başkanlığı arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

Yeni imzalanan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin yevmilerinde yüzde 15 artış sağlanırken, yemek ücretleri 7 YTL olarak belirlendi. Sözleşmede ayrıca kıdem zammı oranı 8 yeni kuruş olarak saptanırken, Sosyal Paket Yardımı 230 YTL’ye yükseltildi.

GOP’TA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE MUTLU SON…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada belediye olarak çalışanların mutluluğunun her şeyden önemli olduğunu belirterek, “Bu sözleşmede ülke ve ilçe şartlarını düşünerek yapabileceğimizin en iyisini yapmaya gayret ettik. Şartlar daha iyi bir seviyeye yükselince işçi kardeşlerimize daha iyi bir kazanım sunmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.’’dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Belediye İş arasında süren toplu iş sözleşmesi dün imzaların atılmasıyla mutlu sonla noktalandı. Toplu İş Sözleşmesinde anlaşmaya varılması nedeniyle GOP Belediyesi Yol Yapım Müdürlüğünde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Belediye İş 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Aşkın, çalışma arkadaşlarına gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Şartların daha iyi olması durumunda Erhan başkanımızın bizlere çok daha iyi koşullar sunacağına hepimizin inancı tamdır. İşçi kardeşlerimizin özverili bir şekilde çalışmaları sürdüreceklerini belirtmek isterim.’’dedi.

İmza töreninde konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’da bütçesini en akılcı şekilde kullanan örnek belediyelerden biri olduklarını hatırlatarak, “Bu toplu iş sözleşmesinde ülke ve ilçe şartlarını göz önüne alarak vereceğimizin en iyisini vermeye çalıştık. Bütçe ve kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanamasaydık zaten bu imzaların da bir değeri olmazdı. Çünkü ödeme güçlüğü içine düşerdik. Şartların çok daha iyi duruma gelmesi için sizlerin da daha özverili bir çalışma yapması gerekiyor. Herkese bu yeni elde ettikleri kazanımın yaramasını diliyorum.’’dedi.
Yeni imzalanan toplu iş sözleşmesine göre işçilerin yevmilerinde yüzde 15 artış sağlanırken, yemek ücretleri 7 YTL olarak belirlendi. Sözleşme de ayrıca kıdem zammı oranı 8 yeni kuruş olarak saptanırken, Sosyal Paket Yardımı 230 YTL’ye yükseltildi.